Latin ritmusok Paloznakon

Latin ritmusok Paloznakon

A Mark Reilly vezette brit formáció épp legújabb, Gravity című lemezén dolgozik, ám addig sem egy helyben toporognak. Augusztus 5-én a holland New Cool Collective oldalán lépnek a Paloznaki Jazz Piknik színpadára.

A kémtörténetek nagy rajongói (a zenekar is egy ilyen sztori főhőséről kapta a nevét), olyan slágerekkel kápráztatta el a nyolcvanas évektől kezdve a világot, mint a Yeah-Yeah, a Get Out Of Your Lazy Bed, a Whose Side Are You On vagy a Half a Minute. Nagyon mini interjúnk következik a nem túl bőbeszédű főhőssel. 
 
A nyolcvanas évek óta hűek vagytok a latin jazz vonalhoz. Mit gondoltok, mennyire állja meg a helyét ez a műfaj napjainkban? 
 
Sokféle zenei stílust szeretek, beleértve a latint, a jazzt és a soult is, amiknek a lenyomatát mind lehet hallani a mai dance zenéken is. 
 
A legutóbbi lemezetek pont a New Cool Collective-val együttműködésben jelent meg tavaly. Hogy ismertétek meg egymást? 
 
A menedzseremen keresztül, aki Amszterdamban él. Ott is találkoztunk először, próbáltunk egyet és azonnal egy hullámhosszra kerültünk. 
 
Az utolsó önálló Matt Bianco-album, a Hideaway viszont már jó régen, 2012-ben látta meg a napvilágot. 
 
Már készül az új anyag, a Gravity, ami miatt nagyon izgatott vagyok. Ha minden igaz, szeptemberben meg is jelenik. Egy vérbeli jazzalbumra lehet számítani! 
 
Gondolom, a nyáron még inkább beérzi a zenéteket a közönség, hiszen a láblógatós, tengerparti koktélozáshoz ez a műfaj dukál. 
 
Rengeteg fesztiválon ott vagyunk a nyáron. Az új lemez promócióját pedig Japánban fogjuk megkezdeni augusztus végén. 
 
Mivel készültök Paloznakra? 
 
Nagyon várom a New Cool Collective-féle show-t, ami biztosan tele lesz energiával, na meg a közös lemezünk, a „The Things You Love” dalaival, egyéb örökzöld Matt Bianco-slágerek mellett.