Lépj be a Matt Bianco párhuzamos univerzumába Szolnokon a RepTárban!

Lépj be a Matt Bianco párhuzamos univerzumába Szolnokon a RepTárban!

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum udvara ismét megtelik a zene szerelmeseivel. A Quimby, Rúzsa Magdi és Ákos után, 2022. júliusában egy nemzetközi zenekar, a Matt Bianco lép színpadra.
 
Az idén 40 (!) éve működő Matt Bianco története olyan, mint egy véget nem érő latin jazz-pop szappanopera. A közhiedelemmel ellentétben az együttest nem Matt Bianco alapította, mert ő egy kitalált titkosügynök, hanem Mark Reilly frontember, Danny White billentyűs és Kito Poncioni basszusgitáros. Egy akkor még ismeretlen lengyel énekesnővel, Basia Trzetrzelewskával kiegészülve vették fel első albumukat, amire egyből olyan örök világslágereket hoztak össze, mint a Whose Side Are You on, a Half a Minute vagy a '80-as évek magyar úttörőtáboraiban reggelente ébresztőként sugárzott Get Out of Your Lazy Bed.
 
Aztán Danny és Basia összejöttek, és leléptek a zenekarból, hogy Basia szólókarrierjét egyengessék. Helyükre érkezett Mark Fisher billentyűs, akivel szintén sikeres korszakot tudhattak magukénak. Aztán lelécelt Fisher is, húsz év után pedig visszatért a tékozló szerelmes pár, hogy újra megalakítsák az eredeti Matt Biancót, majd egy lemez után megint leléptek, és jött újra Fisher, akivel Anglián, Európán és az USA-n kívül óriási sikereket értek el Japánban is.
Mark Reilly, aki Woody Allent idézve ma úgy néz ki, mint egy szolid maffiózó, Fisher 2016-os sajnálatos halála óta egyedül viszi a zenekart, de rendületlenül szállítja remekül hangszerelt, igényes, életvidám, latinos jazz-popját. 
Idei turnéján, amellyel a szolnoki RepTár közönségét is egy elegáns, színes, illatos, lágy ritmusorgiára ringó párhuzamos univerzumba repíti, tizenötödik nagylemezét, a The Essential Matt Bianco című dupla albumát mutatja be, amelyen eddigi karrierje legnagyobb slágereinek újraértelmezéseit vonultatja fel.
 
Matt Bianco koncert
Időpont: 2022. július 9. 21:00 (kapunyitás 19:00)
Jegyvásárlás:
a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum webshopjában
online jegyvásárlás a Funcode oldalán
 
Jegyárak:
2022. július 9-ig a koncertjegy ára 7.900 Ft
2022. július 9-én a helyszínen a koncertjegy ára 8.500 Ft