Ma kezdődik a 43. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár

Ma kezdődik a 43. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár

Ma (04.05-én) kezdődik a 43. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár, a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, ahol jobbnál jobb programokból szemezgethetünk. A Fonó Budai Zeneházban koncerttel egybekötött nyitótáncházzal indul a rendezvény, majd szombattól a Papp László Budapest Sportaréna lesz a helyszín.
 
Szombaton és vasárnap ajánljuk a Tánchagyományaink I-II. programsorozatot, amely keretében különböző táncokat sajátíthatunk el a Küzdőtéren, a folklórban leggazdagabb Kárpát-medencei tájegységek és a hazai nemzetiségek felsorakoztatásával. A programok idén a Halmos Béla Programiroda közreműködésével jöhetnek létre.
 
Szombaton remek koncertek várják az érdeklődőket a Kodály teremben. 
Délelőtt a „Tágasságot nekünk is...!” műsor keretében a 2023. évi bonyhádi XX. Halmos Béla Népzenei Találkozó díjazottjait hallhatjuk.
 
Délután az „Ókútból friss víz” kamaratermi koncertek várják a látogatókat, ahol kiváló népzenei, világzenei es etnojazz formációk mutatkoznak be.
 
Nagy örömünkre a „Táncra ítélem magamat”, Foltin Jolán emlékére rendezett fotókiállítást a Táncháztalálkozón is bemutatjuk. Az ünnepélyes megnyitó április 6-án, szombaton 13 órakor kezdődik a Kodály teremben
 
A Táncháztalálkozó további programjairól és friss hírekről az esemény facebook oldalán: Táncháztalálkozó 2024 official, valamint a Táncháztalálkozó honlapján értesülhettek.