„Most már jó lenne bulizni és újra megtölteni a klubokat zenével és emberekkel”

„Most már jó lenne bulizni és újra megtölteni a klubokat zenével és emberekkel”

MADDOW-interjú

MADDOW nevét még csak elvétve hallhatjuk a hazai elektronikus zenei klubközönség szájából – akkor is inkább csak egy nyugati trendekre nyitott, szűk szubkultúrában –, miközben a határokon túl olyan sikereket ér el, amelyeket a hazai DJ-szakma legnagyobb nevei talán soha nem fognak. Tiesto és Diplo pörgetik a slágereit, a legutóbbi EP-je pedig Don Diablo kiadójának gondozásában jelent meg. A Back In The Club apropóján kérdeztük őt. 

 

Interjú: Szabó Anna
Fotó: Selmeczi András (Sese)

 

 

 

Back In The Club: ezt a címet kapta a legújabb EP-d. Közeledve a Covid-karantén végéhez, ennek van egy elég egyértelmű konnotációja. Emiatt esett erre a címre a választásod, vagy más is áll mögötte?

 

Is-is. Pár évvel ez előtt volt egy Back In The Club című zeném, ami által megfogalmazódott bennem a MADDOW hangzás. Valami, ami klubos, vagány, táncolható, mainstream, mégis rengeteg underground elem jellemzi. Sokat gondolkoztam az EP-n, és rájöttem, hogy ez a szám mekkora hatással volt a későbbi zenéimre. Ez volt az egyik része. A másik, ami a kérdésben is elhangzik, hogy most már jó lenne bulizni és újra megtölteni a klubokat zenével és emberekkel. 

 

Az EP a Hexagon gondozásában jelent meg, ami többek között Don Diablo kiadója is. Hogyan találtatok egymásra?

 

Don már régebben is pörgette a zenéimet a rádióműsorában. Folyamatosan küldtem a zenéimet a demo/promo e-mailre, és a Potion című dalomnál végre a kiadásra is igent mondott. 

 

De nemcsak ő figyelt fel rád, hanem olyan világhírű előadók is, mint Tiesto vagy Diplo. Szerinted ez minek köszönhető?

 

Az 1001tracklist oldalon szinte az összes zeném benne volt a top 10-ben, ahonnan elég gyorsan eljut a nagyobb lemezlovasokhoz is. A dalaimat nagyon sok világhírű DJ felrakta az elmúlt időszakban, és azt hiszem, hogy ennek köszönhető, hogy a legnagyobb nevekhez is eljutottak.

 

Mindeközben itthon még közel nem ismernek annyian, mint nemzetközi szinten. Mit gondolsz, miért olyan nehéz Magyarországon kiemelkedni a szórakozóhelyeken játszó DJ-k sokaságából?

 

Nehéz kérdés. Úgy gondolom, hogy az itthoni elektronikus zenei kultúra teljesen más, mint nyugaton. Van egy lokális ízlés- és hangzásvilág Magyarországon. Más stílusokat kedvelnek az emberek, talán kevésbé nyitottak az újabb hangzásokra. Viszont szerencsére már látszik egy újgenerációs vonal, akik tartják a tempót a nemzetközi szinttel és próbálják behozni az újdonságokat. 

 

Hivatalosan még csak néhány éve foglalkozol DJ-zéssel, mégis nagyon termékeny voltál: nagylemez, EP-k, single-ök követték egymást. Mi következik most?

 

Továbbra is a zeneírásra fektetem a hangsúlyt, de azt hiszem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a fellépések szervezése is elkezdődött. Illetve szeretnék elismertebb producerekkel és énekesekkel is együtt dolgozni a jövőben.

 

 

 

 

EZ A CIKK A BUDAPEST BEAT MAGAZINBAN JELENT MEG. OLVASS MÉG: