Mandoki Soulmates összefoglaló

Mandoki Soulmates összefoglaló

"Nagyon hálás vagyok a Mandoki Soulmates és a magam nevében is, hogy ennyire értékes és mozgalmas évet köszönhetünk a közönségünknek egy ilyen gondterhelt évben, amikor az emberiség a krízisek labirintusában még az iránytűt is elveszítette." - mondta Leslie.
Leslie Mandoki egy rendkívül mozgalmas és sikeres évre tekinthet vissza, már január 7-én is kiváló személyiségek köszöntötték, köztük a Bajor Miniszterelnök. Születésnapi ünnepségén a német közélet krémje is jelen volt, méltóképpen emelve ki az esemény fontosságát.
 
 
A 30 évét ünneplő Mandoki Soulmates, a hangos sikerű koncertturné mellett aranylemez lett Magyarországon is. A Magyar Képek című korongot Bartók Béla inspirálta. Leslie évtizedek óta töretlen sikerrel erősíti a minőségi zenét, elköteleződött kulturális hozzájárulását és tehetségét a zene világában.
A világhírű stúdióját 40 évvel ezelőtt alapította, idén november 29-én a bajor kormány az év vállalkozójaként tüntette ki. Ezen elismerés nem csupán a zeneiparban elért kimagasló sikereit, hanem hosszú távú vállalkozói hozzájárulását is méltatja. A Red Rock Stúdió Európa egyik legnagyobb stúdiója, ahol olyan szupersztárokkal dolgoztak mint Phil Collins, Lionel Richie, Bonnie Tyler, Chaka Khan stb. Disney filmzenékhez is  kapcsolódik... Mackótestvér, Tarzan (Phil Collins - "You'll Be In My Heart" - Oscar és Golden Globe-díjas), valamint Mulán, Atlantisz, és  az Elton John alkotása az Irány Eldorádó is itt született. Az Audi-Volkswagen csoporttal évtizedek óta szintén szoros kapcsolatban áll, és megannyi ipari és reklám hangzást jegyez. Számos német televíziós műsorok zenéit, az FC Bayern himnuszát, olimpia megnyitó dalait, sőt még Angela Merkel kampányzenéje is itt alkották meg.
 
Az elmúlt periódusban együtt dolgozott a legendás hangmérnökkel, Greg Calbi-vel, aki a híres Sterling Sound stúdió ikonikus szakembere Amerikában. A munkafolyamat során a Mandoki Soulmates új albumának előkészítése mellett meglátogatta otthonában a zenekar másik alapító tagját és jó barátját Al Di Meolát, aki a drámai szívinfarktusa után a felépülésére koncentrál. Mint az már megszokott a Mandoki Soulmatestől az új albumuk is csodálatosnak ígérkezik amelyben elképesztő szólók is helyet kaptak. "Leslie, ez a legjobb album, amit 30 év alatt csináltunk" - mondta Al. A találkozás alkalmával Leslie átadta a korábban jól megérdemelt aranylemezt Al Di Meola részére, amely a második elismerés ugyanarra a zenei anyagra amit a Magyar Képekre kapott a zenekar. Az első aranylemezt az eredeti angol albumhoz, a másodikat pedig a magyar változathoz nyerték el. Leslie külön kifejezte háláját a magyar énekeseknek is akik az eredeti angol album anyagát édes anyanyelvén, magyarul szólaltatták meg, köztük olyan kiváló művészek, mint Ákos, Zséda, Caramel, Charlie, Mező Misi, Pápai Joci, és nem utolsósorban Takáts Tamás.
 
 
Leslie mindig is híres volt karitatív tevékenységeiről, nemrég Kölnben az RTL jótékonysági gyűjtésén vett részt majd, Európa legnagyobb jótékonysági showján több, mint 21 millió €- t gyűjtött össze művésztársaival a rászoruló gyermekek számára a Berlinben  megrendezett "Herz für Kinder" programban a BILD-ZDF gondozásában, ahol elsőszülőtt lányával, Láraval  jelent meg. Lára Németországban híres színésznő, saját szombat esti krimi sorozattal szórakoztatja a legnagyobb német adón a ZDF-en a közönséget. A jótékonysági esten egy igazi élő legendával is  találkoztak. Margot Friedländer, a 102 éves holokauszt túlélője személyes és nem mindennapi történetével is inspirálta a művészt. Az idős hölgy üzenete a világnak egyszerű: "Légy ember! Nincs keresztény, muszlim vagy zsidó vér, csak emberi vér van." -mondta Margot Friedländer.
 
„A szabadság és a béke ikertestvérek, egyik sem létezik tartósan a másik nélkül. Ezt ha valaki Európában fájdalmasan megtapasztalta, azok mi magyarok vagyunk. Ezért olyan fontos, hogy akkor és ott is hidakat építsünk ahol már a pilléreket is elmosta az ellenségeskedés és néha még a gyűlölet is.Univerzális zenei nyelvünk segítségével azt célozzuk meg, hogy áthidaljuk a határokat. A zene számunkra nem csupán hangok összessége, hanem a legfontosabb  összekötő erő. Fontos, hogy az alkotásainkban rejlő üzenetek hozzájárulnak a béke terjesztéséhez: a különböző nézeteket elismerő és ezt tiszteletben tartó eszmecsere, az empátia és a mások elfogadása….Célunk ezeket erősíteni." - mondta Leslie Mandoki.