Megérkezett a Csalók!

Megérkezett a Csalók!

A Sorbonne Sexual Csalók című dala a zenekar soron következő nagylemezének első előfutára, a hozzá készült klip pedig az első olyan vizuális tartalom, amelyet a zenekar maga és a zenekar valóságához hozzászóló művészek közösen hoztak létre.
 
A klip alapötlete végső soron az Expo Stúdióban fogant meg, ahol éppen Komróczki Dia készítette a következő időszak zenekari fotóit. Dia kitalálta, hogy a zenekari tagok falak közé legyenek szorítva, hiszen ez egy olyan szimbolikus helyzetet mutat be , ami nagyon jól illeszkedik a készülő lemezünk új világához, melynek középpontjában az elidegenedett, peremre taszított egzisztencia áll, akinek nincs elég, vagy egyáltalán nincs tere arra, hogy a saját hangján megszólalhasson, illetve mindenképpen valami problémában áll benne. A Csalók mellett lesznek Rémültek, Túlélők vagy például Senkik.
 
 
“Olyan szám már bizonyosan van, amely a csalót kárhoztatja, sőt, talán olyan is, ahol a megcsalt embert siratjuk. Végtére is, a Csalók csak egy dal, sosem gondoltam többet róla, nem erkölcsi kiáltvány, nem tanmese. Nem akar az lenni. Mégis: most már van olyan dalunk is, amiben a csaló és a megcsalt egy beszélőben összpontosul.” - Karádi Gergő (A Sorbonne Sexual frontembere)
 
Komróczki Dia képeit 180 fokkal elforgatva létrejött az alapbeállítás, amire a videóklipet felépítették. Szereplőink kúsznak az alagútban, egy álomszerű képben menekülnek.
“Mind a nyolc figura más és más helyzetből menekül. Azokból a pillanatokból, ahol éppen csalókká váltak. Vagy megcsaltakká. Van, aki azért, mert nem képes elhinni, van, aki azért, mert már éppen elhitte. Nem tudják hová tartanak, de végtére is nem menekülhetnek azoktól a dolgoktól, melyek igazak.” - Karádi Gergő
 
 
A Csalókat 12.14-én a Turbinában játssza a zenekar először, ahol a vendégzenekar a Görbe Bögre.
 
A Sorbonne Sexual új nagylemeze 2024 őszén fog megjelenni. 
 
A dal és klip a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.
 
—--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
zene: Karádi Gergő, Imhof Bálint “Balu”, Dörögdi Dávid “Dörő”, Vitányi Dávid “Viti”
szöveg: Karádi Gergő
zenei producer, keverés: Egyedi Péter
master: Dorozsmai Gergő
 
A hangfelvételek Pécsett készültek a ZajZajZaj Stúdióban.
 
A videófelvétel a Három Hollóban készült.
 
lányok: Balta Zsófia, Kocsis Nóra, Liszkai Zsani, Szőke Luca
fiúk: Barkóczi Dénes, Falaty Tomi, Farkas Peti, Maller Levi
 
rendező: Karádi Gergő, Dörögdi Dávid
operatőr, vágó, coloring: Balázs “Johnny” Bence 
produkciós vezető: Balázs Dániel
gyártásvezető: Imhof Bálint “Balu”
 
díszlet: Vitányi Dávid “Viti”, Imhof Bálint “Balu”
smink: Árvai Csenge
 
Külön köszönet Komróczki Diának, akinek ötletéből született a klip.