Megérkezett CARI első magyar nyelvű dala – itt a HIDAK!

Megérkezett CARI első magyar nyelvű dala – itt a HIDAK!

Alig két hónappal második single-jét követően befutott CARI legújabb szólódala, a HIDAK! A dal több szempontból is különleges, hiszen az énekesnő első két, angol nyelvű dala után CARI egy - javarészt - magyar szöveggel jelentkezett.
 
“A HIDAK az első szólódalom, ami magyarul van, pontosabban ötvözi a magyar és angol nyelvet. Szerettem volna már kiadni egy magyar nyelvű tracket, de az angol verzével kombinálva sokkal önazonosabbnak érzem a végeredményt.”
 
 
Az új tracknek nem csak a szövege a különlegessége, a stílus is kicsit elrugaszkodott a már megszokott pop-punk stílustól: sötétebb elemek, súlyosabb hangzás, rap-szerű verzék jellemzik. “Abraham Martin, alkotói nevén Marteen a dal producere, akivel hamar megtaláltuk a közös hangot miközben a Hidakon dologztunk. Ő egy dark trap beat alapot álmodott meg, nekem pedig elég hamar jött az ihlet a folytatáshoz. Ghostemane és $uicideboy$ is elég nagy inspirációt jelentettek, főleg ehhez, a talán kicsit váratlan, kiabálós-rapes előadásmódhoz.”
 
A klipet CARI és Marteen szintén együtt álmodták meg: nem akartak konkrét koncepciót, szerették volna impulzusok alapján elkészíteni az anyagot, olyan természetességgel, ahogy a dalírás folyamata is ment köztük.
“A klipnek nincs igazán története, a forgatás napján azzal a tervvel indultunk el a városba, hogy olyan helyszíneket keresünk, amik illenek a dal feszességéhez, sötétségéhez. Ha olyan helyre értünk, amit beéreztünk, megálltunk felvételeket készíteni. Az indusztriális hangulatú helyszínen készült felvételek rózsaszínes fényű képekkel váltakoznak a klipben, ez a kettősség teszi teljessé a klipet és a dalt is.”
 
 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.