Megjelent a nálunk is koncertező Kid Francescoli új lemeze

Megjelent a nálunk is koncertező Kid Francescoli új lemeze

A francia zeneszerző a napokan adta ki új, Sunset Blue című lemezét, amellyel a mediterrán térségbe repít el bennünket. A napfénnyel, tengerrel és utazással fűszerezett dalokat hamarosan élőben is hallhatjuk október 25-én, a Dürer Kertben.
 
Kid Francescoli, azaz Mathieu Hocine Moon című slágeréről ismert, amelyet már 200 milliónál is többen streameltek, de TikTok-on olyan előadók is használták a dalt, mint Lizzo, Jennifer Lopez és még több millió felhasználó, de feltűnt az Emily in Paris című sorozatban, valamint a Chanel, Yves Saint Laurent és Xbox reklámokban is. Legutóbbi sikere az AZURO című francia film filmzenéje, megírása generációja legjobb francia dalszerzői közé emelte egyedi, jellegzetes hangzásával. Az utóbbi időben pedig az 1986, You Are Everywhere (ft. Turbo Goth) és Run Run dalokkal vert hullámokat, amelyek mind megtalálhatók a szeptember 22-én megjelent új nagylemezén, a Sunset Blue-n. Az album producere French79, Stan Neff (Polo & Pan, Kungs, Christine and the Queens) keverte, a masterért pedig Alex Gopher felelt (Daft Punk, The Blaze, Bon Entendeur).
Ahogy már az első szám is jelzi, ez az album egy fordulópontot jelent az organikus és az elektronikus között, egyszerre mediterrán utazás és kaliforniai álom, híd Ennio Morriconne és a modern elektronikus zene között. A Sunset Blue egy azonnal belezúgós album: kristálytiszta, erős, személyes, ugyanakkor univerzális. Ihletője a mediterrán térség volt, amelyhez a zeneszerzőt rengeteg személyes szál köti: ő maga algériai származású, gyerekkorát Korzikán töltötte, jelenleg Marseille-ben él, utazásai és fellépései során pedig olyan helyeket fedezett fel és inspirálták, mint Marokkó, Görögország, Törökország és Egyiptom.
 
Az új album egy izgalmas utazás, egy tengerparti megálló a napnyugta előtt, amikor minden és mindenki a megfelelő helyen és időben van. Ebben az utazásban lehetünk partnerei október 25-én, a Dürer Kertben mi is.