Meshuggah: monumentális turnényitás Budapesten, az Avatar vendégszereplésével

Meshuggah: monumentális turnényitás Budapesten, az Avatar vendégszereplésével

Március 7-én végre Budapesten, mégpedig a Barba Negra csarnokában is bemutatja legutóbbi lemezét a Meshuggah. A svéd extreme metal csapat itt kezdi a turnéját, ami egy véletlen egybeesésnek köszönhetően még különlegesebb lesz, hiszen összevonják az Avatar koncertjével.
A Meshuggah nálunk is komoly ismertséget szerzett innovatív, progresszív, nyughatatlan és végtelenül kreatív hozzáállásával, és a metal zene egyik megújító zenekarának számít, immár 30 éve. A svédek kilencedik lemeze, a 2022-es Immutable is ezen a különleges úton ment tovább, egyszerre ellenálhatatlan és rendkívül felkavaró hangzású dalokat kínálva.
 
A csapat különleges húzásairól és legendás fellépéseiről ismert, és a meglepő fordulat most sem marad el. Az európai turné egészén a The Halo Effect és a Mantar kíséri el őket, a budapesti turnényitásra azonban egy különleges vendéget is várunk: ez lesz az egyetlen helyszín, ahol az Avatarral közösen lépnek fel! 
Az Avatar önálló turnéja már januárban indul, de a magyar fővárosba csak tavasszal érkeznek, méghozzá éppen március 7-én. Ez adta az ötletet, hogy a hazai fellépést szervező Concerto Music egy két színpados, dupla headlineres svéd metal ünneppé turbózza fel az estét. A heavy metal és rock ‘n roll elemeket komor és zabolátlan energiákkal ötvöző Avatar ezúttal a The Great Metal Circus lemezt mutatja majd be. Az első kislemez, a Dirt I’m Buried In a csapat első olyan nótája, amelyik az amerikai Billboard mainstream rock listájának első helyéig menetelt.
 
Írta: Erdős Viki
Fotó: Biro Andy