„Mi nem követők, hanem úttörők szeretnénk lenni”

„Mi nem követők, hanem úttörők szeretnénk lenni”

Kellys rovatunk arcát, Kutasi Kellyt kérdeztük a mára már egyre nagyobb méreteket öltő Kellys Hungary ténykedéséről.

Te gyermekkorod óta sportolsz, így gondolom, soha nem is merült fel, hogy ne egészségesen élj.

Négy éves korom óta folyamatosan mozgásban vagyok, így a túlsúllyal valóban nem kellett küzdenem soha. Megszoktam, hogy egy egyészséges testben élem az életemet, ez a test engem szolgál, és segít abban, hogy a mindennapi feladataimat maximálisan el tudjam végezni. Az élet furcsa fintora viszont, hogy nagyon súlyos glutén- és tejérzékenységben szenvedek. Ezért is született a KELLYS-en belül az allergiamentes részleg. Ki kellett, hogy képezzem magam abban, hogy hogyan tudom fenntartani az izmaim egészséges működését, és hogyan tudom a szervezetemet ellátni megfelelő energiával úgy, hogy közben sem glutént, sem fehér lisztet, sem tejtermékeket nem fogyasztok. Most már tudok segíteni azoknak az embereknek is, akik rajtam kívül még ebben szenvednek. Így ma már úgy érzem, ezt az étel intoleranciát valamiféle tanításként kaphattam az élettől. Emellett a KELLYS igazi küldetése az egészségtudatos termékek forgalmazása. 

Önmagad kiképzését a témában pedig különböző nemzetközi kiállításokon való részvétellel éred el, ha jól tudom.

Igen, ebben az évben számos alkalommal voltunk külföldön üzleti úton, egyre több a külföldi partnerünk is. Megemlíteném a párizsi expót és a nürnbergi Biofachot, ami még ilyen hatalmas. Látogatóként ezeknek a kiállításoknak a célja, a legújabb egészségtudatos termékek felkutatása. Mivel nagyon sok ember szenved itthon is tej- és gluténérzékenységben, kell nekik valamiféle megoldást nyújtanunk. A KELLYS nem feltétlenül erre szakosodott, de általam vagy miattam így hozta az élet, így már ebben is képzettebbek vagyunk. Magyarországon az allergénmentes piac még kialakulóban van. Mi nem követők, hanem úttörők szeretnénk lenni. Sok terméket kell importálnunk külföldről, mert itthon bizonyos alapanyagok nem állnak még rendelkezésre. A KELLYS Healthy Life Kft. termékei egészséges alternatívát szeretnének mutatni a fogyasztók számára. 

A biogumicukor nálatok nem húsból készül?

Az ismertebb gumicukrok készítésekor ledarálják a húsipari maradványokat, amiből zselatint készítenek. Ez adja a gumicukor zselés állagát, ami nem elég, hogy önmagában egy vegyszer, de még ehhez tartósítószereket, színezéket és egy rakás cukrot is adnak. A mi gumicukrunk Ausztriából származik. Minden összetevője természetes, finomítatlan nádcukrot és répacukrot tartalmaz, a színét pedig a gyümölcs igazi tartalma adja meg. Tartósítószer-mentes és a joghurtos verzión kívül – amiben tejszáramzék van - egyik sem tartalmaz állati eredetű anyagot. Ki tudtuk szűrni azokat az anyagokat, amik az emberi szervezet számára alkalmatlanak a fogyasztásra.

Az újszerű ételeken kívül viszont újszerű mozgásformákat is sikerült találnod.

A legújabb ilyen, a Corestix. Ez egy padlólapszerű talaj, amibe bele lehet szurkálni különböző nehézségű pálcikákat, kifejezetten törzsizom-erősítésre alkalmas fitness eszköz. Itthon egyáltalán nem ismert, az Egyesült Államokból importáljuk. Most fogok rá mozgásprogramot tervezni. A Bodyrope-pal már évek óta dolgozom, ami a hevederes saját testsúlyos edzésmódszerre épülő eszköz. A KELLYS fitness klub funkcionális edzőtermében újdonságként már van rúdtánc, valamint a cardio edzéstől az erőnléti edzésekig szinte minden jellegű mozgásforma megtalálható. Egyetlenegy dolgot nem alkalmazunk: a lapsúlyos gépek használatát. Gyakran használjuk a rehabilitációhoz, az instabil párnán történő edzést, a corestabilizációs edzések, a nyújtás, a mobilizálás, ez a fitness piac új irányelve, amit mi is képviselünk. Ma már a vendégeim nagy százalékét rehabilitálnom kell, mielőtt elkezdenénk edzeni.

Ez mit jelent pontosan?

Az instabil párnán kezdünk el edzeni, ami a stabilizáló izmokat aktiválja, és megerősítjük a törzsizmokat és azokat az izmainkat, amik az ízületeinket védik. Felkészítjük a szervezetet arra, hogy terhelést fog kapni. Már nem úgy van, mint régen, hogy jössz és edzel, hanem van egy kb. egy hónapos időszak, amikor megerősítünk ahhoz, hogy sérlésmentesen tudjál edzeni. 

Tehát szinte személyre szabottan tudtok figyelni ez emberekre.

Igen, ezért is indultunk egy személyi edző stúdióból. A KELLYS küldetése a személyes figyelem volt, ebből nőttük ki magunkat, és ezért hoztuk létre a csoportos óráinkat is. Közel napi 100 vendégnek tudunk ma már segíteni. 

Ezt mennyi idő alatt sikerült a mostani szintre felépíteni?

Négy éve volt május 21-én. Egyedül kezdtem egy picike stúdióban, de aztán csatlakozott hozzám a férjem, akivel másfél éve üzlettársak is vagyunk és azóta együtt építjük a közös álmunkat, hogy segíthessünk az embereknek az egészségtudatos életmód kialakításában és a rendszeres mozgás elsajátításában. 

FB oldal...

A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.11.15.

MaryMoss