"Mi stílusos parkournak hívjuk!" - I Love You Honey Bunny interjú a ROCKSTAR-on!

Bár viszonylag ritka, hogy hazánkba eljusson a környező országok feltörekvő csillagainak híre, a prágai székhelyű, indie-pop-rockot finoman elektronikával fűszerező I Love You Honey Bunny nem ismertelen a magyar koncertre járó közönség számára. Eddig összesen hat alkalommal játszottak nálunk, koncerteztek az Ivan and the Parazol társaságában az A38-on és az Akváriumban is, de a Szigeten és a V4 Fesztiválon is felléptek. Májusban pedig újra visszatérnek hozzánk, egy nem is akármilyen új anyaggal, amiről itt olvashattok!
Megkérdeztük a fiúkat, hogy milyenek a zenész hétköznapok és milyen érzéseik vannak a hetedik magyarországi koncertet illetően!
 
Hogy képzeljük el a dalíró folyamataitokat? Mi inspirál?
Kristian: Ez minden alkalommal ugyanúgy megy. Magunk mögött hagyjuk a nyüzsgő, rohanó Prága városát, és a stúdióberendezésünket egy kis kabinba költöztetjük. Ez igazából egy kis nyaraló Szlovákiában, az erdő közepén. Mindannyiunknak van itt egy sarka, ahol az új ötleteken tud dolgozni. Ez egyszerre egyéni- és csapatmunka is.
Sebastian: Az, hogy kicsit kiszakadunk a megszokott környezetünkből, sokat segít. Általában rengeteget ötletelünk - például én hozok egy ötletet, a többiek pedig rácsatlakoznak. Aztán amikor konszenzusra jutunk a dal hangulatát illetően, onnantól már sokkal egyszerűbb és természetes is ez a folyamat.
 
 
Összefüggő dalokról van szó, amit jobb egyben meghallgatni elsőre, vagy a közönség egy különböző vibe-okon alapuló válogatást hallhat majd?
Kristian: Igazából mindkettő. Vannak rajta felemelő, táncos dalok és lassú, sötét hangulatok is. A dinamika nagyon fontos számunkra. Én azt javaslom, hogy mindenki egyben hallgassa meg a lemezt. Szerintem sosem válik unalmassá, és mindig tud meglepetést okozni.
Sebastian: Mi “stílusos parkour”-nak hívjuk. Olyan dolgok jelennek meg rajta, amiket egyszerűen természetesnek éreztünk akkoriban. Úgy gondoltuk, a legjobb, amit tehetünk, ha nem skatulyázzuk be magunkat egy stílusba. Ha a jövőben úgy érezzük, hogy egy country vagy egy folk dal akarunk írni, ki tudja…talán működni fog. :)
 
 
 
 
És ezt a stílusos parkour-t elhozzátok május 31-én az A38 hajóra, Budapestre! Mivel készültök?
Kristian:
Masszív lineupra lehet számítani, ugyanis három zenekar is játszani fog, az egyik ezek közül a budapesti The Microwaves. Ezen kívül hozunk magunkkal extra fényeket. De ami a legfontosabb, hogy szerintünk nagyon jó vibe-ok lesznek!
Sebastian: Számunkra mindenképp felüdülés lesz, hiszen egy ideje már nem volt lehetőségünk Magyarországon koncertezni, ráadásul egy új anyaggal érkezünk. Elképesztően izgatott vagyok miatta!
 
 
Biztosan van bakancslistátok. Mi áll az első három helyen, ahol szeretnétek játszani? Van amit már le tudtatok húzni róla?
Kristian:
2015 elején, még kis fiatal kamaszokként kötöttünk egy fogadást, hogy vajon játszunk-e majd valaha az egyik legnagyobb cseh fesztiválon, a Rock For People-n. Nem hittük el, hogy még abban az évben elhívtak minket. Ez rengeteget jelentett nekünk. De van egy elég nyilvánvaló dolog még a bakancslistánkon: a Glastonbury. Ez minden zenekar álma. Eddig mindössze két cseh zenekar játszott ezen a fesztiválon. Ezen kívül azt hallottuk, Japán még egy elég vad hely!
 
Az utolsó kérdés, csupán kíváncsiságból: Kik azok akikre felnéztek? Vannak példaképeitek?
Kristian: Nekem személy szerint bárki, aki nem fél attól, hogy nyilvánosan kifejezze a morális értékeit. Zeneileg ez számomra a Radiohead. Az egész zenekar.
Sebastian: Zeneileg? Bárki, aki autentikus önmaga tud maradni. Nagy rajongója vagyok Thom Yorke-nak és Anderson Paak.-nak. Nagyon más világ, de mindkettő csodás zene. Rajtuk kívül pedig a Klangstof - ők az én kedvenc zenekarom.
 
 
 
-----
Írta: Könnyű Flóra
-----
 
A TELJES INTERJÚÉRT KERESSÉTEK A ROCKSTAR MAGAZINT A RELAY ÉS AZ INMEDIO HÁLÓZATÁBAN ORSZÁGSZERTE MÁRICUS 17-TŐL!
HA PEDIG ONLINE OLVASNÁTOK, CSAK AJÁNLANI TUDJUK AZ ÚJSÁGOK NETFLIXÉT, A LAPTAPIR.HU-T, AHOL SOK MÁS MAGAZIN MELLETT MINKET IS TUDTOK OLVASNI!