Miki 357 rendezte O'Sullivan bemutatkozó videóját

Miki 357 rendezte O'Sullivan bemutatkozó videóját

2020-ban elvették tőlünk az igazi nyár érzését. Most viszont itt egy dal, amivel kicsit visszakaphatjuk azt! Megérkezett O'SULLIVAN első szólódala.

A Mongooz and the Magnet egyik frontembereként ismertté vált Ian O’Sullivan, zenekara mellett már hosszú ideje kacérkodott a szólóprojekt gondolatával. Aztán magánélete egy váratlan fordulóponthoz érkezett, ami arra motiválta, hogy a világ elé tárja bensőséges, személyes témákat boncolgató szólódalait - ennek első állomása a Little Bird. A szám egy különleges videóval együtt debütál, melyben többek között miki357 és Vadas Géza is közreműködtek.
 
Az ír származású Ian O’Sullivan 11 éve költözött Pécsre, ahol az Orvosi Egyetem elvégzése közben egyre nagyobb sikereket ért el zenekarával. Ezalatt folyamatosan ott motoszkált benne néhány dalfoszlány, melyeket annyira személyesnek érzett, hogy tudta, ebbe a kalandba egyedül kell belevágnia. A szólóprojekt végül O’SULLIVAN néven kelt életre.
 
“2018-ban édesapám egy veszélyes műtéten esett át, ekkor elég sok mindent átértékeltem, köztük volt a szólóprojektem kérdése is. Azt éreztem, nem szabad tovább várnom semmivel, mert könnyen megtörténhet, hogy már késő lesz. Ezért is annyira fontos számomra a Little Bird.”
 
A dal zeneileg a könnyedebb indie-pop műfajhoz áll a legközelebb, miközben az indián nyár utolsó napsugarainak esszenciáját kapja el és zárja egy palackba. A szabadság érzését eleveníthetjük fel a dalban, amit az elmúlás gondolatisága tesz kissé melankolikussá. Erre erősít rá a szövegvilág, ami egyfajta nosztalgikus merengés régen elmúlt párkapcsolatokon, illetve felidézi azt az izgalmat is, amit egy új ember hozhat az életünkbe. Egy keserédes óda ahhoz a nőhöz, akit Ian most is szeret, és aki egyébként a klipben is feltűnik.
 
 
A kisfilm egy összművészeti kollaboráció eredményeként született meg: rendezőként a szakma egyik legkeresettebb arca, miki357 jegyzi, a végeredményben azonban Ian, a klip egyik szereplője, Kaptay Annamária, a vágó, Vadas Géza és Pécsi-Szabó Dénes is nagy szerepet vállaltak. A közös munka eredménye tehát ez a kissé álomszerű kisfilm, aminek szereplői az emlékektől ittas állapotban gázolnak át a múlt történésein, hogy aztán megragadják a jelent és a lehetőségeket, amik körbeveszik őket. Ez pedig egyfajta utalás arra is, amiért Ian az egész O’SULLIVAN projektbe belevágott: hiszen ki tudja, lesz-e holnap…
 
A Peter Bjorn & John világát idéző dal részben Írországban, részben pedig itthon készült, ebben Asta Kalapa illetve Kama (Mary Popkids) volt Ian segítségére, a közreműködők pedig Háló Gergő (Mongooz and the Magnet, Meteo) és Szőke Zoltán (Tape Delay, ex-Deep Glaze) voltak.
 
A Little Bird tehát az első, de annál nagyobb lépés Ian O’Sullivan szólókarrierjében, amelyben átvitt értelemben (a klipben pedig szó szerint) szinte meztelenre vetkőzik a nézőközönség előtt.