MINI – KELL A BARÁTSÁG

MINI – KELL A BARÁTSÁG

A legendás Mini együttes úgy döntött, hogy méltó módon kívánja tovább vinni vezéregyénisége, Török Ádám zenei örökségét, ezért a fő dalszerző, Németh Károly irányítása alatt folytatja a koncertezést, és Török Ádámra emlékezve tart koncertet a Magyar Zene Házában a Mini és régi zenésztársai, az együttes legismertebb és legfontosabb számaival!
 
Műsorukban a legnagyobb sikerdalok mellett ritkábban játszott, progresszívebb szerzemények is helyet kapnak, illetve új zenei anyaggal is bővítik a repertoárt. A zenekar tagjai közül Németh Károly (Mini-tag 1974 és 1983 között) billentyűs-zeneszerzőn kívül már ismerős lehet korábbi korszakokból Balog Jenő (Mini-tag 1976 és 1981 között) a doboknál, és Paróczai Attila Tacskó basszusgitáron. A gitáros posztját Kosik Kristóf tölti be, a dalok hű tolmácsolásáért pedig Török Viktor énekes felel, aki az elmúlt 30 évben számos blues-rock, prog-rock és funky formáció élén volt hallható. Állandó vendégművészként Kézdy Luca színesíti a produkciót egyedülálló hegedűjátékával, aki tagja volt a Mini Acousticnak is.
 
Török Ádám a hazai blues-rock és progresszív rock ősmotorja 2023. április 18-án, 75 éves korában hunyt el. Rá emlékezik ez a koncert, mely a nagy slágerről, a Kell a barátságról adott címet az estének. A tribute-formáció a Mini legjobb szerzeményeiből állította össze műsorát.
 
FELLÉPŐK
Balog „Szivacs” Jenő | dob
Németh Károly | billentyű
Török Viktor | ének
Paróczai Attila | basszusgitár
Kosik Kristóf | gitár
Kézdy Luca | hegedű
 
Jegyek elérhetőek a Magyar Zene Háza weboldalán, IDE KATTINTVA.