Műanyag nyár

Műanyag nyár

Karanténklip a Ladánybene 27-től

Magyarország vezető reggae formációja, az idén harmincötödik évébe lépő Ladánybene 27 is komolyan veszi a Maradj otthon! felszólítást, bízva abban, hogy ezzel is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél hamarabb élőben is találkozhassanak a közönségükkel.
 
Műanyag nyár című dalukhoz is otthonról, online készítettek klipet.
 
2020. március 11-én, a koronavírus-járvány miatt a Ladánybene 27 is leállt. Azóta nincsenek koncertek és legújabb albumuk stúdiófelvételeit is kénytelenek szüneteltetni. A kényszerpihenő azonban nem jelent teljes alkotói szünetet, Műanyag nyár című dalukhoz - melynek az eredeti verziója a 2019-ben megjelent Zárd ki a Világot EP-n hallható – karanténklipet forgattak. Ráadásul új felállásukban most először játszották el ezt a dalt.
 
Miksáék ezzel az élő videóchat verzióval szeretnék az otthonmaradás fontosságára felhívni a figyelmet. Minden hangfelvétel otthon, élőben készült, a videók pedig kizárólag a családtagok segítségével. „Nem hívtunk stábot és nem mentünk külsős forgatási helyszínekre sem, ezzel is kizárva a vírus-passzolgatás lehetőségét. Ti is vegyétek komolyan a dolgot!” – emelték ki.
 
A Műanyag nyár szövegét régi zenésztársuk, Tóth Gábor „Tádé” írta. A 2019-es EP megjelenésekor még egész más értelmezést kapott a szöveg, de bizonyos sorai a jelen helyzetben nagyon aktuálisak sajnos…
 
''Várom, hogy meddig tart még ez az álom, nem kelek túl korán, de mikor lesz vége már?''
 
„Erdőt, madarat, holdat, csillagot,
Szelídebb álmokat, igazi holnapot,
Igazi álmokat, szelídebb holnapot,
Nézni a tévén átszűrődő Napot…”