„Erősen fáradozunk azon, hogy nemzetközileg a műfajnak hogyan tudjuk ízlésesen a határait tágítani.

„Erősen fáradozunk azon, hogy nemzetközileg a műfajnak hogyan tudjuk ízlésesen a határait tágítani."

Április végén új lemezzel jelentkezik a Mystery Gang.

Az idén 18. életévébe lépő zenekar életében először készített videóklipet angol és magyar nyelven egyszerre, amit nemsokára országosan is bemutatnak. Egri Péterrel beszélgettünk. 
 
Mit takar a március 23-i Varázsszerda este az A38-on?
 
Országos televíziós videóklippremier előzi meg az áprilisi lemezmegjelenést. Az A38 hajó színpadán fogjuk egy élő koncert keretein belül bemutatni új videónkat magyarul Megszakad a szív, angolul pedig Those beautiful eyes címmel. Érdekes lesz a videóklipet megnézni, tipikus Mystery Gang image videó. Nagy kitüntetés számunkra, hogy a koncertet a Magyar Televízió, illetve a Petőfi TV fogja közvetíteni, és az országos klippremier ott fog megtörténni, élőben közvetítve az A38 hajóról. Úgyhogy akik nem férnek be a hajóra, azokat a képernyő előtt várja a Varázsszerda. 
 
Mit mondanál el az új albumról?
 
Április végén végre megjelenik az új lemezünk. Izgalmas lesz, hiszen a 18 éves Mystery Gang már gyakorlatilag végigjátszotta a rockabilly történetét, a 40-es évektől kezdve a beat korszakig bezárólag, úgyhogy ezek után egy jó 10 éve saját dalokat kezdtünk írni. Vérmes rockabilly dalok kötődnek a nevünkhöz, ahogy ezen a lemezen is lesznek vérmes rockabilly és rock and roll garázs dzsungel dalok, de mindemellett bemutatjuk ennek a műfajnak a sokszínűségét is. A hully gully-tól a bebopig elég széles műfajú hangszerelésű lemez lett, és szerintem életünk eddigi legjobb anyaga készült el. Kiss Áron producerrel dolgoztunk, fantasztikus volt az egész lemezfelvétel. A Mystery Gang mindig élő lemezfelvételeket készít, sosem gépre játszunk vagy külön vesszük fel a dolgokat. Ezúttal is egybe történtek a felvételek, ezáltal ez a zakatolás, ez a dzsungel move még erősebben kijön, ahogy a mélyebb gondolatiság is. Singerrel a nagybőgőnél és Tamási Lacival a doboknál gyakorlatilag gyermekkori álmokat váltunk valóra estéről estére, hétről hétre, napról napra. A lemezmegjelenés után ezt az anyagot országszerte is be fogjuk mutatni, illetve az ősszel az angol nyelvű részét az Egyesült Államokban is. Majd május végén lesz egy nagykorúvá válási bulink az Akváriumban, ahol ez már az új lemeznek a hivatalos lemezbemutató klubkoncertje is lesz. Úgyhogy elég sok dologgal készülünk. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Simon Orsolyának, a managerünknek, aki angyalszárnyakon hozza a megfejtéseket és a megoldásokat, arra az esetre, ha bármilyen probléma merülne fel az álmaink megvalósításában. Örömmel számolhatok be arról, hogy október 29-én a RAM Colosseumban színházi körülmények között kezdünk el egy nagyon izgalmas turnét. Msytery Gang: Go Folk! 
 
Ez mit jelent pontosan? 
 
Színházi előadás ülős közönségnek. Az 50-es évek derekán kialakult rock and roll zenének az euroamerikai gyökereit népzenészek közvetítésével mutatjuk be. A klasszikus bőgő-gitár-dob rockabilly hangszerelést kárpát-medencei népzenészekkel egészítjük ki, klarinéton, cimbalmon, harmonikán és hegedűn. A rock and roll afroamerikai oldala az sokak előtt tisztázott: a jazz, a blues, mi ezúttal az euroamerikai oldalt szeretnénk bemutatni. Az elmúlt időszakban erősen fáradozunk azon, hogy nemzetközileg ennek a műfajnak hogyan tudjuk ízlésesen a határait tágítani. Például ez a Go Folk! előadássorozat is nagyon erősen efelé kacsintgat. 
 
A rockabilly miden esetben pozitív hangvételű? A mélyebb dolgok nem maradnak ki belőle?
 
A Duna TV-n nemrég pár régi magyar nyelvű dalunkat is elő tudtuk adni élőben. Ott nagyon megtisztelő volt, hogy irodalmi jelentőségűnek nevezték a magyar nyelvű szövegeimet. Ezt mindig is nagyon fontosnak tartottam, hogy úgy szórakoztassunk, hogy az embereknek arra a másfél órára valamit tudjunk adni, és mindenképpen felfelé húzzuk az embert. Én humanista vagyok. Sok van mi csodálatos, de az embernél nincs csodálatosabb. Nálam az ember a központja minden történésnek, a dalaimnak pedig az emberi érzések. Olykor örülünk, olykor sírunk, ezek mind benne vannak a rockabilly-ben.