Páratlan turnéval ünnepli sikerlemezének 20. születésnapját az Ismerős Arcok

Páratlan turnéval ünnepli sikerlemezének 20. születésnapját az Ismerős Arcok

Idén 20 éve, hogy megjelent az Ismerős Arcok első, a mai napig nagy hatású lemeze, az "Egy a hazánk", melyen többek között olyan közönségkedvenc dalok szerepelnek, mint az "Építsünk hidat", a "Lehetnénk mind", "A dolog", vagy a címadó "Egy a hazánk”.
 
“A kerek évforduló apropóján turnéra indulunk, amely során számos itthoni és határontúli településen zenélünk. Idén november-decemberben is várunk Benneteket, az EGY A HAZÁNK 20 TURNÉ állomásain, egy hamisíthatatlan Arcok koncerten” - írta a jövőre megalakulásának 25. évfordulóját ünneplő formáció a Facebook oldalán. 
 
Az Ismerős Arcok a elmúlt 20 év egyik legtöbbet koncertező zenekaraként felléptek már a Kárpát-medence szinte valamennyi szegletében, de sikerrel turnéztak Kanadában, az Egyesült Államokban és Svédországban is. Legújabb, kilencállomásos turnéjuk november 17-én Kerekegyházán indul, majd másnap, 18-án beveszi a csepeli Barba Negra Red Stage-et, a Hungarica vendégeskedésével. 
 
Ismerős Arcok - "Egy a hazánk” Turné:
11.17. Kerekegyháza, Katona József Művelődési Ház
11.24. Alsózsolca, Alsózsolcai Közösségi Ház
11.25. Bonyhád, Vörösmarty Mihály MK
12.02. Nagyatád, Kulturális és Sportközpont
12.08. Kézdivásárhely, Vigadó
12.14. Nagyszalonta, Zilahy Lajos Művelődési Ház
12.15. Makó, Hagymaház
12.29. Székesfehérvár, FEZEN Klub
 
Az Ismerős Arcok már 1999 óta a magyar könnyűzene kikerülhetetlen alakjai. Az elmúlt 24 évben 11 nagylemezzel, 1 koncertalbummal és egy feldolgozáslemezzel előrukkolt zenekar mindennapos célja közvetíteni az egyetemes magyar kultúra fontosságát. Előszeretettel nyúlnak a család, a hazaszeretet, a kultúrális értékek tiszteletének és megóvásának témáival, de gyakran írnak a közösségformálás fontosságáról is, ezzel is hozzájárulva az elmúlt időszak társadalmi változásaihoz. Zenéjükben a hagyományos rockzene mellett fellelhető a jazz, a blues, a világzene és a pop elemei is, kiegészítve Nyerges Attila letisztult, kifinomult és összehasonlíthatatlan dallamvilágával. Kortalan zenéjük generációról generációra öröklődik, és teljes családok kedvenc formációjává vált. Szerzeményeik a hat művész lelkének zenei lenyomatai.
 
Fotó: Grépály András Zoltán