Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.
 
Manapság sokkal nagyobb réteg számára adott a lehetőség, hogy zenét készítsen profi minőségben akár otthoni körülmények között – ez nem kicsit könnyíti meg a kiugrást egy induló projekt számára. Ez a jelenség egyrészt áldás, másrészt viszont átok is, hiszen sokkal nagyobb a verseny, ahogy kitűnni is komplikáltabb az előadók tengeréből.
Erről a tényről az NLP egyszerűen nem akar tudomást venni, ahogy arról sem, hogy 2023-ban mennyi nehézséggel kell megküzdenie egy underground zenekarnak. És lehet, hogy a srácoknak éppen ez az önfeledtség a legnagyobb fegyvere.
 
Legutóbbi számukat a népszerű Hundred Sins közreműködésével készítették el, és mi tagadás, a Backroom-nak méltó utódja a Tulipán, ami szintén az NLP Bordélyház című nagylemezén jelent meg idén tavasszal. Legalább ugyanekkora sikernek könyvelhetik el, hogy az első zenekaros bemutatkozó koncertjükre teltház előtt került sor a Dürer Kertben, ahol az NFR társaságában örvendeztették meg a tombolni vágyókat.
 
"A legutóbb ez volt a záródal és óriásit ment”
A trap és a metal házassága elsőre furcsának is tűnhetne, pedig a két műfaj meglehetősen jól egészíti ki egymást... úgyhogy a szerelemgyerekük nemcsak él, de már felnőtt és alapított egy bandát, amit úgy hívnak: NLP. Viccet félretéve, ehhez a zenei egyveleghez egy kellően pimasz szöveg született, aminek a sorai Fehér Holló és Zeller – a két frontember – közös nyári élményét eleveníti fel, amikor egy dalszerző táborban szenvedtek a 35-40 fokban térerő nélkül, és a legmenőbb dolog, amit akkor magukénak tudtak, az a faházukban lévő légkondi volt.
 
Ha már a pimaszságnál tartunk, a polgárpukkasztónak is mondható klip tökéletesen kiegészíti a Tulipánt, ami egy igazi „inside job”, hiszen Rosta Márk nemcsak rendezőként, vezető operatőrként és vágóként jegyzi a végeredményt, hanem a zenekar tagjaként is. Márk így emlékszik vissza a videó forgatására:
„Ez az anyag megfelelően prezentálja azt a pimasz, de profi vibe-ot, amit a koncerteken is láthatnak majd tőlünk az NLP rajongók. Nekem ez a dal egyébként személyes kedvencem már azóta amióta beszálltam a zenekarba.”
 
Ne húzzuk tovább az időt, hiszen valójában úgy is mindenki a Tulipán videóklipjéért görgetett el idáig: