Polytrip: nagyon szabályellenes, nagyon merész, nagyon sokszínű, nagyon fura

Polytrip: nagyon szabályellenes, nagyon merész, nagyon sokszínű, nagyon fura

Még csak 2018-at írtunk, amikor is előszőr hallhattunk erről az együttesről egy háromszámos EP kapcsán, és már akkor is a fejünket vakartuk, hogy valami nagyon szabályellenes, nagyon merész, nagyon sokszínű, nagyon fura dolgot hallunk, de hogy ebből pontosan mi lesz, azt senki sem tudhatta. Hát most kiderül!
 
 
A Polytrip triójával  Lugosi Dániel (ének, gitár), Székely Ádám (basszusgitár, vokál) és Vincze Ákos (dob) – egy egészen érdekes utazás résztvevői lehetünk, ha szeretjük a kalandozós, kísérletezős, de mégis önmagába kitekert egyszerűségű számokat. Stílusilag egy grunge-funk-alterpop-metál dologoról van szó, amit már magában kimondani is bonyolult. Jeligéjük: „Merj meglepődni!”
 
A most megjelenő 12 számos nagylemez a Beyond címre hallgat, mely a lemez záródala is egyben. Az egész kiadvány a régi nagylemezek divatjához méltóan szövegkönyvvel, grafikákkal tokkal vonóval érkezik, melynek designfelelőse Válik Bernát volt (fotók). A 12 szám mindegyike teljesen más, különböző stíluskat képviselnek, sőt számon belül is rengeteg stílusirányzat keveredik és harcol a továbbjutásért. Nincs két egyforma szám, vagy hasonló lüktetés, így a hallgató lehet, hogy néha pislogni fog: ez ugyanaz a zenekar?
 
 
A felvételek az L.V Hang stúdióban készültek Válik László és Válik Bernát kezei alatt, a keverésért és masterért a Miracle stúdiós Vári Gábor felelt.
 
Lugosi Dániel így mesélt a kész anyagról: „Szerettünk volna csinálni valami eredeti, néhol formabontó, de teljesen befogadható és őrült dolgot csinálni. Szeretnénk kompromisszummentes zenét játszani akkora csavarral, hogy táncolható is lehessen, és őrjöngeni is lehessen rá egyszerre. A 12 szám egy történet a belső megőrülésen keresztül az örömtáncon át a reszketve sírástól a nevettető orgazmusig. Nincs ebben semmi szégyellnivaló, hisz mi emberek is ilyenek vagyunk. Kell szélsőséges dolgokat is megélni, és kell harmónia is a káoszba. Nagyon büszkék vagyunk erre az anyagra, igazi csapatmunka volt, és a hármunk barátságát is megerősítette ez a korong.”
 
Itt a zenekar Youtube csatonája, itt pedig a Spotify-on hallgathatod a lemezt!
 
Fotók: Horpáczi Dávid
Borító kép: Válik Bernát