"Pont azt élvezzük, hogy sokfélék vagyunk" - Ten Big Toys videópremier

A Ten Big Toys az az underground stílusokból pop-rockot gyúró zenekar, akikre jellemző, hogy ha megkérdezed, mit csinálnak, inkább azt fejtik ki, hogy mit nem. Tevékenységük a legelső megjelenésük óta megosztja a hallgatóságot, és ez most sincs másképp.
 
Utoljára közel egy éve hoztatok ki dalt, klipet. Mi történt veletek azóta?
Orsi: Örültem volna egy egyéves nyaralásnak, de arról nem tudtam volna klippet forgatni. Egyébként pedig munkával és zeneírással, klipforgatással telt az idő, meg rengeteg koncert volt idén, amire Erikával elnéztünk. 
Erika: Igen, például RHCP.
Orsi: Igen, és RATM-re is elnéztünk volna, de a zenekar sztoriját már ismeritek. Sírtunk is. 
Erika: Egyébként dalokat írtunk, ezzel megy el a legtöbb idő, mert nem akarjuk ezeket pikk-pakk befejezni, inkább hajtunk a kidolgozásra. Ez alatt azt értem, hogy sokszor újra és újra neki kell futnunk a saját témánknak, mert amit egyszer jóváhagytunk egy kezdeti ötlettel, kis idő múlva már máshogy gondoljuk jónak. Ez nem egyszerű folyamat, pedig kívülről annak tűnhet. Azt mondjuk, írtunk egy dalt. Közben meg kiderül, hogy ez egy évig tart.
 
 
Orsi, rögtön a klipről kérdezek, mert szerintem elég kontrasztos benne a karaktered. Van ennek jelentése?
Orsi: A dal alapvetően bulizásra hív, de van benne egy csavar, mert az éjszakában ismerkedős sztori is bele van szőve. Persze szokásomhoz híven kicsit pikírtebben előadva.
Mindkettő én vagyok, a nőcisebb énem flörtöl, a másik Orsi meg helyette kicsit rámenősebb. Meg beszól.
 
Hétköznap is hasonlóan szélsőséges vagy?
Orsi: Nem hiszem, orvosi értelemben legalábbis nem. Erika szerinted?
Erika: Pont azt élvezzük, hogy sokfélék vagyunk. Azon röhögtünk Orsival, hogy az eddigi összes klipünkben Orsi más-más arcát mutatta. Ez egy újabb lesz.
 
Party-pávián? Ennek mi a jelentése?
Orsi: Ne mesefigurákra gondoljatok. Elpoénkodtuk a helyzetet, Nekem teljesen fekszik ez a piszkálódás, az életben is sokszor vagyok szarkasztikus.
Erika: Köszi a provokatív kérdést! Barátságos szurkálódás egyébként, semmi rosszindulat nincs benne. A cél az volt, hogy kifigurázzuk azokat a srácokat, akik adott pillanatban nem olyan józanok, mint mi, és kívülről elég viccesnek tűnnek.
 
Honnan a goás vonal? 
Orsi: Valami vadat akartunk, az UV ötlet fogalmazódott meg bennünk először, aztán hirtelen ott találtuk magunkat egy goa díszlet közepén.
Erika: Egy mesébe illő véletlen okozta, hogy ilyen háttér előtt forgathattunk. Pócsi Pisti belelátta a klippünkbe ezt a díszletet, mi pedig rögtön beleszerettünk az ötletbe. Hozzáteszem, nem vagyok hozzászokva az UV fényben jövés-menéshez, a sötétben majdnem leestem a színpadról. Ha nagyon figyelitek, még azt is láthatjátok, hogy bokasín van rajtam, úgyhogy extrán kellett figyelnem. Lényeg a lényeg: Megint valami teljesen váratlan ötlet kapcsán született a díszlet. A helyszínt ezúton is köszönjük a Barba Negrának!
 
 
És mire kellett a bokasín?
Erika: Volt egy szürreális sztori Balatonon. Orsival voltunk ott, hülyeségeket vettünk fel, videókat csináltunk, és jöttek egymás után az ötletek. Mentünk trambulinozni, meg mászkálni, és utoljára olyan lelkesedéssel mentem a gyerekcsúszdához, hogy eszembe se jutott, hogy bármi baj lehet ebből. Aztán lecsúsztam, és Orsi a csúszda végén várt kamerával. Úgy jöttem ki a csúszdából, hogy ááááááááááá! Nem is bírtam lábra állni… Na ez volt a pillanat, amikor kibicsaklott a bokám. Hehehe… A vicc az, hogy ez egy francos játszótér, és úgy lesérültem, mint egy hegyi túrán. Úgyhogy bokasínben voltam az ‘Érted jöttünk’ forgatáson. Egyébként amit Orsi felvett, azóta nem is mertem megnézni, de most már inkább röhögök magamon, úgyhogy gondolkodom, hogy kitegyük-e valamikor.
 
A dal közepe felé van egy egészen lírai rész, ez miről szól?
Orsi: Teljesen véletlenül jött, a “de jó lenne egy éneklős C rész” volt az alapötlet. Aztán mikor a harmóniák kialakultak, ráénekeltem a dallamot, amit hallhattok, akkor még szöveg nélkül. A szövegben szándékosan semmi kapcsolatot nem teremtettünk a fő témával, inkább hangulatfestés, utalás egy ismert előadóra, dalra. A meglepetés erejével.
 
Oké, akkor most egy kicsit komolyabb vizekre evezzünk: mire számíthatunk a tőletek a közeljövőben?
Erika: Egy doboznyi új számunk van még, ezeket szeretnénk Nóniusszal a stúdióban felvenni, és kihozni még a koncert előtt. Eddig is így számonként hoztuk ki a dalokat, klippel együtt, most is ez a terv. 
Már tárgyalás alatt van egy debütáló koncert egy ismert budapesti klubban. Többet még nem mondunk, figyeljetek minket mindenhol!