Rock'n'Roll Interior - interjú

Rock'n'Roll Interior - interjú

A Rock'n'Roll Interior Budapest első olyan bemutatóterme, ahol a rockzene, a rock'n'roll életérzés és a design áll a középpontban. Interjú a project szellemi atyjával, Cselőtei Lászlóval.

Honnan jött az ötlet a Rock’n’Roll Interior elindításához?

„Üzlettársammal, Csinkov Barbarával húsz éve alapítottuk a belsőépítész/lakberendező cégünket, a Fantáziabirodalom Kft-t. Mindketten fanatikus rockzene rajongók vagyunk. Úgy éreztük, fontos lenne, ha a zene a lakberendezési tárgyak révén is beköltözhetne az otthonokba. Ezért hoztuk létre a Rock’n’Roll Interior projectet.”

Elsősorban ki a célközönség? Csak az igazi rockfanatikusok vagy a hétköznapi rockrajongók is?

„A nevünkben a Rock’n’Roll nem csak a zenét jelenti, hanem egy hozzállást, életérzést is. A project lényege, hogy a bútorainkat az általunk tervezett egyedi kárpitokkal tudjuk legyártani. Lényegében bármilyen grafikát, fotót rá tudunk nyomtatni a kárpit anyagra, így sosem látott, különleges bútorokat tudunk létrehozni. A lakástextiljeink, szőnyegeink is ugyanezen elvek alapján készülnek. Tehát nem csak a rockrajongókhoz szólunk, de bárki máshoz is, aki egyedi elképzelés alapján olyan bútort álmodott meg, ami csak neki van!”

Ha jól tudom, rajztanári végzettséged van. Te magad aktívan is részt vettél a bemutatott bútorok, párnák, szőnyegek, stb. megtervezésében?

„Az egyik fő célunk, hogy tehetséges, fiatal hazai képző- és iparművészeknek adjunk lehetőséget a bemutatkozásra, kibontakozásra. Ezért a kollekcióinkat, termékeinket ők tervezik. Barbarával ott állunk mögöttük, támogatjuk őket. A koncepciók kialakításában persze részt veszünk, de hagyjuk érvényesülni a fiatalokat. Talán egyszer, ha már ott tart a project, akkor én/mi is tervezünk majd!”

Már Geoff Tate (a Queensryche együttes eredeti énekese) is meglátogatta a bemutatótermet. Milyen benyomásod volt róla és mit szólt a látottakhoz?

„Előtte nem ismertem őt személyesen. Nagyon szimpatikus volt, nyitott és mosolygós. Rendkívüli módon tetszettek neki a termékeink. Olyannyira, hogy már szóba is került az együttműködés, közös projectek. A design az életének fontos része. Talán kevesen tudják róla, hogy szabad idejében a borászkodás mellett exkluzív nyakkendőket is tervez, amelyeket Kambodzsában gyártanak a számára. Izgalmas lenne vele együtt dolgozni!”