„Még jobban fogunk örülni minden lehetőségnek, ahol hallathatjuk a hangunkat”

„Még jobban fogunk örülni minden lehetőségnek, ahol hallathatjuk a hangunkat”

Szeder-interjú

Szeder-Szabó Krisztina jó eséllyel a világ összes zenekara nevében beszél, amikor azt mondja: már alig várja, hogy színpadon állhasson. Az énekesnő ezt hamarosan meg is teheti a Szeder akusztikus trió felállással az idén debütáló, családias, slow turizmuson alapuló Szeláví! kisfesztiválon. Az eseményen, ami június 18 és 20 között kiváló alkalmat ad arra, hogy az ember elkezdjen visszaszokni a fesztiválok világába.
 

Interjú: Szabó Anna
Fotó: CatherinArt

Nemrégiben készült egy kedvcsináló videó a Szeláví! fesztiválhoz, amiben megjelensz szereplőként, sőt, az aláfestő zenét az egyik dalod szolgáltatta. Hogyan kerültél kapcsolatba a fesztivállal?

Úgy, hogy elhívtak zenélni rá (nevet). Ezek után megkérdezték a szervezők, hogy lenne-e kedvem szerepelni a promó filmben is, amire igent mondtam, mert nagyon szeretem a környéket. A forgatás érdekessége, hogy a „barátnőmet”, Dér Máriát ott ismertem meg helyben, de tényleg egyből úgy megtaláltuk a közös hangot, mintha ezer éve ismernénk egymást. 

Hozzád és a Trióhoz az ilyen családias kisfesztiválok állnak közelebb, vagy jobban szeretitek a „nagyszínpados” feelinget?

A dalokat általában úgy írom, hogy azok egyszálgitáros verzióban is megállnak a lábukon. Ezen kívül – az akusztikus trió formáción át – a nagyzenekaros-rockos hangzásig mindenféle formában meg tudnak szólalni. Mindegyiket szeretem, más és más pozitívumaik vannak. Azért most, hogy még jobban el vagyok szokva az emberektől, a sajtótájékoztató családias hangulata nagyon tetszett.

Melyik programot várjátok a leginkább – leszámítva természetesen a koncerteteket? 

Mindegyik programba szívesen belenéznék, olyan régóta nem voltam semmilyen koncerten (nevet). Persze fröccsözgetni sem lesz rossz azon a csodálatos helyen!

Egyébként mi újság a Szeder háza táján? Úgy tudom, az utóbbi időben volt némi változás a csapatot illetően.

Igen, a karantén időszaka zenekari változást is hozott körülöttem, teljesen új tagok lettek. Két gitárossal egészültem ki: Bodacz Péterrel (gitár, steel gitár, mandolin) és Kristóf Martinnal fogom előadni a dalokat akusztikus trió formában. Ezen kívül a zenekar tagja lett még Hegy Zoltán basszusgitáron és Klaus Ádám dobon. 

Milyen hangulatban, milyen gondolatokkal vágtok neki az elkövetkezendő időszaknak? Hiszen az biztos, hogy ehhez hasonló fesztiválidőszak még nem volt...

Azt hiszem, bátran mondhatom mindenki nevében, hogy nagyon várjuk a nyári koncerteket, és még jobban fogunk örülni minden lehetőségnek, ahol hallathatjuk a hangunkat! Ráadásul az új formáció még nem is lépett fel közönség előtt – egy koncertfelvétellel debütált még februárban. Közben a tavaly megírt pár új dalt felvettünk a Tomtom stúdióban. Ezek majd hallhatóak lesznek az új koncerteken, illetve egyesével ki is jövünk velük hamarosan. 

A fesztivál bemutatkozó filmjét erre a linkre kattintva nézhetitek meg.

 

(x)

 

EZ A CIKK A BUDAPEST BEAT MAGAZINBAN JELENT MEG. OLVASS MÉG: