„Szerintem nincs olyan téma, amit ne lehetne érinteni” - Nagy Barni (The Pontiac)

„Szerintem nincs olyan téma, amit ne lehetne érinteni” - Nagy Barni (The Pontiac)

Megjelent a The Pontiac új, Otthonról kapott apró dolgaim című lemeze! A zenekar frontembere, Nagy Barni ennek kapcsán elmondja, hol találkozhatunk velük a közeljövőben, és azt is, hogy mi az, ami mostanában alkotásra inspirálja őt.

A lemezbemutatót követően hol találkozhat veletek a közönség?
A lemezbemutatót követő héten Egerbe látogatunk, majd ott leszünk idén is a kedvenc fesztiválunkon Kapolcson a Művészetek Völgyében, július 23-án a Póka Udvarban 23.30-tól. 

Milyen nyarat terveztek? A koncertezés mellett terveztek további alkotást is?
Egy pár ötletem már összegyűlt, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy folytatjuk az alkotást, és hamarosan újabb anyaggal jelentkezünk, de ne rohanjunk előre. Bár a srácoknak még nem mondtam, lehet innen fogják megtudni, de jó lenne közösen nyaralni egyet valamikor, szóval, ha olvassátok, írjatok! (Nevet.)

Jelen állás szerint – hiszen sejtem, hogy ez változó – mi inspirál téged dalszerzésre? Szerinted milyen témákat érdemes dalszövegben megfogalmazni, és hogyan lehet szerinted a legjobb formában és legjobb módon tálalni a mondanivalót?
Alapvetően az egyszerűségben hiszek, nem is csak a szövegírás, de az élet minden területén. Az, hogy milyen tematikájú szövegeket írok, arra abszolút nincs kifejezett receptem, sokat jegyzetelek, gyűjtögetek, olvasok, és ezeket szűröm le egy végleges szövegnél. Szerintem nincs olyan téma, amit ne lehetne érinteni, az új lemeznél én az elengedés és a gyász szakaszain magam is keresztülmenve írtam. Fontosnak tartom, hogy személyes és őszinte szövegeket alkossak, hiszen előadóként hitelesen kell ezeket tolmácsolnom.

-----
Írta: Nagy Daniella
Fotó: Andrási Ingrid

 

 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.