Színpadról egyenesen a szobádba - Belényi Misi verseskötete a könyvespolcodon

Színpadról egyenesen a szobádba - Belényi Misi verseskötete a könyvespolcodon

Belényi Misi SZ.É.P. című verseskötete június elejétől a könyvesboltok polcaira került a Könyvmentorok gondozásában. Ismerősen cseng a fiatalember neve? Nem véletlen! Ha érdekel, hogy mit érdemes tudni Misiről és a napokban debütáló könyvéről, akkor csekkold a cikket!
Nomen est omen?!
 
Belényi Misit a hazai hip-hop szcéna követői leginkább Audiopoeta néven ismerhették meg. Talán, amikor ezt a művésznevet választotta, még ő sem sejtette, hogy 30 éves korára elmondhatja magáról, hogy kezében első verseskötetével mosolyog majd vissza különböző közösségi média felületein.
 
 
A 2022-es év egy fontos vízválasztó volt számára. Misi egy videóban ismerte be, hogy úgy érzi, zenéinek már nincs akkora húzása, mint korábban volt. Követőit azonban biztosította arról, hogy amit hallottak, az nem egyenlő egy visszavonulásáról szóló híradással. Egész egyszerűen az alapvető közlési formája átalakul.
Versek írásával valójában mindig is foglalkozott, – konkrétan 13 éves kora óta – ezt a tekintélyes gyűjteményt kezdte el szerkeszteni tavaly decemberben. A munkafolyamat közben kezdett körvonalazódni, hogy ez a kollekció tényleg méltó arra, hogy könyv formájában jelenjen meg.
 
És hogy miről szól a kötet? Igen nehéz összefoglalni, de ha pár szóban mégis meg kellene tenni, akkor legfőbb témái a:
 
Szerelem
Élet
Pénz
és más nyomasztó dolgok.
 
Ha szeretnél Misinek személyesen is gratulálni a megjelenéshez, akkor ezt a Könyvhét keretei között meg is teheted. A szerző június 10-én, szombaton délután 16 és 17 óra között dedikálja kötetét az 54. pavilonnál – ahol egyúttal meg is lehet vásárolni az alkotást.

 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.