Születésnapi Aranyakkord-koncert a Marczibányi Téri Művelődési Központban

Születésnapi Aranyakkord-koncert a Marczibányi Téri Művelődési Központban

Kiss Tibi és akusztikus zenekara, az Aranyakkord idén ünnepli 5. születésnapját, ez alkalomból pedig felkerekednek, hogy körbemuzsikálják az országot, sőt még a határain túl is találkozhatunk velük idén. Október 7-én Budapesten a sor, ahol a Marczibányi Téri Művelődési Központban hallhatjuk a trió koncertjét. 
5 évvel ezelőtt, egy ködös januári napon, szinte észrevétlenül született meg az Aranyakkord. A formáció kezdetben csak Kiss Tibor (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) duójaként működött, egyszerűen csak összecsengtek a próbaterem kanapéján eljátszott dalok, később pedig Gábor Andor „UFO” ütőhangszeres játékával vált teljessé a zenekar. Az Aranyakkord egy kísérleti műhely, dalkeltető, játék a zenével és a szöveggel. Sajátságos pszichedelikus-akusztikus hangulat, rock’n’roll rezervátum, szellemidézés, néha Budapest utcáira repít, néha az univerzumon is túlra.
 
Első daluk az Üzenet van 2018-ban látott napvilágot, amelyet hamar követett több klip és szám is: a Tudom, hogy hol vagyok c. szerzeményükben Lajkó Félix is játszik, a Táncoljatok és énekeljetek Mosolyka – Majd helyett MOST c. filmjének vége főcímdala, Dalok a bolhapiacról címen egy különleges, live session kisfilmet is kiadtak, tavaly tavasszal pedig színházi darabként elevenedtek meg a bolhapiac dalai a Győri Balett művészei és Pál Kálmán, a Karzat Színház vezetőjének segítségével. A költészet napját a Himnusz után szabadon c. átdolgozással ünnepelték. 
Az Aranyakkord öt éves fennállása alatt már többször zenélt Európában és Amerikában is, 2023 őszén pedig félévtizedes turnéra indulnak az ország határain belül és kívül, hogy megünnepeljük 5 éves születésnapjukat. Koncertjeik közvetlen hangulatúak, nincs éles határ a közönség és a színpad között, saját számaik mellett improvizációk képében kap helyet a pillanat és életművük, valamint kedvenceik feldolgozása is.
 
Jegyek még ITT elérhetők.
 
Aranyakkord, 5 éves szülinapi turné:
október 7. Budapest, Marczibányi téri Művelődési Központ
október 14. Siófok, Civil Ház
október 20. Cegléd, Kossuth Művelődési Ház
október 27. Dunaszerdahely, VMK
november 2. Pécs, E78
november 3. Miskolc, MÜHA
december 2. Tatabánya, Vértes Agórája
december 3. Bécs, Loffice Wien
december 20. Veszprém, Hangvilla
december 21. Szeged, IH
 
Fotó: Erdélyi Gábor