Tehenek, csajbandák, és koncerteken csápoló óvónénik - Interjú az izlandi Daði Freyr-el

Tehenek, csajbandák, és koncerteken csápoló óvónénik - Interjú az izlandi Daði Freyr-el

2020-ban, pont Valentin napon debütált az addig DIY előadóként foglalatoskodó izlandi énekes, Daði Freyr Think About Things című videoklipje, melynek koreográfiájával, szórakoztató vizuáljával, és persze a ronda kötött pulcsis szettjeivel olyannyira belopta magát a közönség szívébe, hogy egyből az Eurovízió színpadán találta magát. Illetve találta volna, ha a covid éppenséggel nem ütött volna be, így egy évet várnia kellett a nemzetközi debütre, amikor is negyedik helyezettként végzett a dalversenyen. Daði ma már Berlinben él családjával, és türelmetlenül szórja ki a dalokat második nagylemezéről, melyek egytől egyig a szeretet és a boldogság jegyében születnek. Az énekessel a német Southside fesztiválon beszélgettem, és alapos győzködésembe telt, hogy elhiggye: a magyar közönség igenis, kíváncsi rá!
 
Nagyon közel állsz a rajongóidhoz, benne vagyok a hivatalos Facebook csoportodban, és szuper menő mindenki. Van kedvenc sztorid velük?
Daði Freyr: Egyszer a Discord-felhasználóim csináltak nekem egy könyvet, amivel körbejárták az egész turnémat. Tele van fotókkal és üzenetekkel az elmúlt évből, postán küldték el nekem.
 
Minden dalod pozitív kicsengésű, csak úgy árad belőlük a szeretet és a boldogság. Szokott egyáltalán rossz kedved lenni?
Daði Freyr: Persze. Nincsenek egyébként ilyen nagy kicsapongások a hangulatomban, nem szoktam szuper szomorú lenni, de kicsattanóan boldog sem. Ha rossz kedvem van, csak kivárom, hogy elmúljon. Kellemesen elvagyok az életemben, de határozottan akkor érzem a legjobban magam, amikor zenélek, és a stúdióban vagyok. Nem tudom magam ráerőszakolni arra, hogy negatív dolgokról írjak, ha nem vagyok lelkileg abban az állapotban.
 
 
Az igazi berobbanást a Think About Things című dalod hozta, amiben arról elmélkedsz, hogy a kislányod, aki akkor még nem tudott beszélni, vajon mit gondolhat a világról. Most, hogy már mindketten egész nagyok, hogy állnak hozzá például a zenédhez?
Daði Freyr: Otthon ritkán szól az én zeném, az óvodában viszont gyakran játsszák, sőt, az óvónénik nemrég egy 7-8 fős társaságban megjelentek a berlini koncertemen. 
 
Van bármi esélye annak, hogy a közeljövőben bemutatkozz a magyar közönségnek is?
Daði Freyr: Lenne rá igény? Mert akkor megmondom a koncertszervezőmnek, hogy menjünk! Mindig olyan érzésem van, hogy senki sem fog jegyet venni a bulikra, sosem gondoltam, hogy ilyen nagy helyszíneket fogok megtölteni. Azt hiszem, a csapatom bízik bennem. 
 
Üzennél nekik bármit?
Daði Freyr: Heló! Sajnálom, hogy kimaradtatok a turnéból, de legközelebb bepótoljuk!
 

......

-----
Írta: Erdős Viki
Fotó: Erdős Viki
----

A teljes interjút a júliusi Rockstar Magazinban olvashatjátok!