A szartól a várig. Falatonként.

A szartól a várig. Falatonként.

Ten Big Toys klippremier!

Itt a Ten Big Toys vadiúj klipje, az ELEGEM VAN!
 
A friss videóról maga a zenekar beszél,
korábbi interjúnk pedig itt érhető el!
 
 
Nekem úgy tűnik, hogy keményebb a hangzás, mint az előző dalban. Folytatódik ez a tendencia?
 
Ákos: A többi kész-félkész dal mind metalosabb, azon belül viszont teljesen eltérő hangulatúak a hard rock vonaltól a numetalon át a modern progresszív témákig. 
 
Erika: Azt nem tudom, hogy keményebb-e. Ez érdekes, mert én a “Tánc”-ot keményebbnek érzem. De simán lehet, hogy ez ízlés kérdése. Nekem az Elegem van egy tombolós, igazi állatság, de edzeni is szoktam rá! Egyébként a most készülő dalokban lesznek bonyolultabb hangszeres témák is, főleg Ákosnak köszönhetően. Ezekre Orsi nem csak üvötözni fog, hanem megmutatja a hangját máshogyan is.
 
Az új hangzás mögött vélhetően új megoldások is állnak. Mesélnétek ezekről?
 
Ákos: Boostoltunk a Táncban hallható gitársoundon, a mikrofonozással is tovább kísérleteztünk és bekerült egy wah pedálos sáv is. Ezek hatására megváltozott a torzítás szövete.
 
Erika: A basszusnál a sound is másmilyen, mint a Táncban, és több slap téma is van most az Elegem van-ban. Nekem kifejezetten tetszik, hogy mindig valamilyen újdonságot teszünk a dalokba.
 
Hogy zajlott a klipforgatás? Más volt második klipet készíteni, mint elsőt? 
 
Alex: Az első leginkább imidzs klip volt, bementünk egy terembe, eljátszottuk a számot 10-15-ször, különösebb rendezés nem volt. Most viszont előre meg volt tervezve az összes jelenet, különböző beállításokkal. Végülis itt is csak egy helyszínen forgattunk, és egy nap alatt megvoltunk az egésszel, de összességében “bonyolultabb” volt ez a forgatás, mint az előző. Még akkor is, ha én amúgy nem sokat szerepeltem benne. 
 
Ákos: Ugyanaz a stáb áll a forgatás mögött és itt is színes ruhákban zenélünk. Most nem volt füst, nem volt sötét és hogy más volt a helyszín. Az újdonság ereje leginkább Erikánál landolt, ami a forgatókönyvet illeti a bedobott ötleteink alapján, valamint Orsinál a szerep megformálásával.
 
Milyen fogadtatása volt a Tánc című számotoknak? Úgy tudom induló zenekarként nem volt lehetőségetek élő debütálásra, és az online térben vagytok kénytelenek bemutatkozni.
 
Orsi: Az utóbbi egy év nem igazán engedte minden oldalunkat megmutatni, de az az egy, amit a Táncban megmutattunk, már így is elég megosztó volt. Szerencsére. Mondjuk arra tényleg nehéz válaszolni, hogy miért ilyen ruhánk és hangszerünk van, nem pedig másmilyen, vagy hogy egy nő hogy üvölthet ekkorát. Úgyhogy kaptunk hideget-meleget, ahogy kell.  Abban mindenki egyetértett, hogy nem vagyok százas, de senki nem mondta, hogy rosszul áll. Haha. 
 
Erika: Mivel a Tánc volt az első számunk, ez volt az első és egyetlen lehetőség, amikor a közönség találkozhatott velünk. Biztosan nem jutottunk el mindenkihez, de azért sokan láttak-hallottak minket. Voltak, akiknek elsőre tetszett, voltak, akik nem szerették, főként azért, mert a dal és a Ten Big Toys sem illik egyértelműen egyik kategóriába sem. Az viszont kiderült, hogy van ránk igény, ami elég jó érzés. Az online tér nehézsége, hogy nem ismerjük egymást annyira, sem a közönség minket, sem mi őket. Úgyhogy gyertek az oldalunkra, kérdezzetek, írjatok!