The Waiting Ones néven kezdett szólóprojektbe Kovács Attila

The Waiting Ones néven kezdett szólóprojektbe Kovács Attila

Megjelent a For Those Who Love To Be On the Road című első album

The Waiting Ones néven kezdett szólóprojektbe Kovács Attila, a számos hazai metalzenekarból ismert vagy ismeretlen gitáros. Kezdhetném így is, ha nem rühellnék tiszta szívből minden olyan sajtóanyagot, amiben a zenekarok egyes szám harmadik személyben beszélnek magukról. 
 
Szóval akkor meséljen maga Kovács Attila a projektről, a lemezről, meg amiről szeretne:
 
A lényeg. Több mint tíz lemeznyi, részben vagy majdnem teljesen kész, szerintem sok szempontból élvezhető dalom kallódik az archívumban hosszú évek óta úgy, hogy rajtam kívül legfeljebb a közvetlen családtagjaim hallják őket, és ez a tény az idő múlásával egyre inkább bosszantott. Tavasszal elhatároztam, hogy szép lassan, ahogy időm engedi, befejezem, majd közzéteszem ezeket. Lassú víz, Bartók mos. 
 
 
Az első album, amit néhány napja publikáltam a projekt Bandcamp-oldalán, a For Those Who Love To Be On The Road címet kapta. A lemezen tizenhárom instrumentális, 2007 és 2018 között megírt, de idén elkészült dal hallható, melyeknek közös nevezője a teljes spontanietás, és az, hogy megszületésük pillanatában nem nagyon foglalkoztam semmiféle elvárással. Az anyag zeneileg ennek következtében igen szerteágazó, ugyanúgy fellelhetők benne indusztriális és filmzenés elemek, mint vadabb death és black metal hatások, de ezek csak támpontok, a felfedezést elsősorban a hallgatókra bíznám. 
 
A For Those Who Love To Be On The Road száz százalékig szólólemez abban az értelemben, hogy minden hangszerszólamot magam írtam és rögzítettem, emellett az én munkám a keverés, a master, és a borító is. Vendégek nincsenek. Elsőre ez tűnt kézenfekvő megoldásnak, hiszen ha már szólóprojektről van szó, legyen tényleg az. 
 
A későbbiekben megjelenő lemezeken ez nem feltétlenül marad így, hiszen egy-egy korszak lenyomataként mind némileg - vagy nagyon - eltérő zenét rejt majd: lesz black metalosabb anyag, de akár az elektro / ambient határvidékére is kalandozom majd, a totális zenei szabadság jegyében. A később megjelenő albumok egy részénél szándékomban áll olyan zenésztársak felkérése némi közreműködésre, akikkel álltunk már együtt színpadon - meg persze olyanoké is, akikkel még nem, de ez majd derüljön ki akkor.  
 
A For Those Who Love To Be On the Road digitálisan kizárólag a Bandcampről letölthető – a dátum nem véletlen - 2020. október 31-től, mivel ez az egyetlen streaming szolgáltató, amit nem olyan fehérgalléros bűnözők működtetnek, akik töredékcenteket fizetnek az őket tartalommal, ezáltal kattintásokkal és bevétellel ellátó zenészeknek. Emellett kapható fizikai formátum is, saját definícióm szerint ReCD kiadás, ami nagyrészt újrahasznosított alapanyagokból, kézzel készül, egyedi, számozott példányok formájában. Ez a kapcsolódó oldalakon rendelhető, de igényelhető ingyen, postaköltség ellenében a digitálisan megvásárolt példányokhoz is.

Fotók: Hahn Petra

Érdemes figyelemmel követni a projekt Bandcamp és Facebook-oldalait, mivel a most megjelent lemezen kívül is rengeteg korábban kiadatlan zene várja, hogy napvilágot lásson, és garantáltan lesz köztük néhány kellemes meglepetés, pláne, ha valaki többé-kevésbé ismeri azoknak a zenekaroknak a munkásságát, amelyekben az utóbbi húsz év során felbukkantam hosszabb-rövidebb ideig, de ez amúgy nem feltétel.