„Titkon reménykedem, hogy egyszer még sikerül Kovács Katival összehozni egy közös fellépést”

„Titkon reménykedem, hogy egyszer még sikerül Kovács Katival összehozni egy közös fellépést”

Szasza 55 koncert május 10-én a Barba Negrában

 
Dobosként kezdted a zenei karrieredet, aztán átpártoltál az énekléshez. Könnyebb a mikrofont koncertről koncertre cipelni, mint a dobfelszerelést? 
'82-ben kezdtem el zenélni az építőipari szakközépben Tabár Istvánnal (Exotic). Ő gitározott, én doboltam.  Később pontosan azért lettem „énekes”, mert lusta voltam cipelni a dobszerelést. Mindegyik formációban tevékenyen részt vettem a zene- és a szövegírásában is.
 
Azért leülsz még mostanság is dobolni csak úgy, kedvtelésből? Esetleg a rajongók néhanapján kapnak egy kis ízelítőt a koncerteken az éneklés mellett a zenélésből is?
A Macskajaj formációnkban volt már rá példa, hogy a Pöpi (Boros Péter) nem tudott eljönni, úgyhogy megkért, doboljam le helyette a repertoárt, illetve a kisfiammal is szoktunk otthon dobolni. Szájharmonikázom még, és hobbi szinten gitározom.
 
Több zenekarban is aktív tag vagy jelenleg. Melyik tölti be a legmeghatározóbb helyet az életedben?
A Zorall a legmeghatározóbb, de a Sex Action és az Action is rendkívül fontos, mindegyiket nagyon szeretem.
A Sex Action jövőre 30 éves lesz, nagy bulival készülünk. Ezeréves barátság köt össze a tagokkal, de ez igaz a Zorallra is. Hangyával (Lévai Hangyássy László) például a '87-es Csillag Születiken találkoztunk egy szombati napon. Először röhögtünk egymáson, mivel Hangya csillámos sztreccsnadrágban volt tupírozott hajjal, én meg darkként jelentem meg. Megkérdezte, hogy van-e kedvem hétfőn elmenni a Sing Singgel Litvániába, mert roadra van szükségük. Elmentem. Az Action mostani felállása az örömzenélésről szól, szeretünk együtt muzsikálni, dalokat írni, koncertezni. Május 10-én a Barba Negrában Szasza 55 születésnapi életműkoncertem lesz, ahol mindegyik formációm képviselteti magát, még a Love zenekar is. Rengeteg zenész és énekes barátom is tiszteletét teszi, tuti, hogy fantasztikus bulit hozunk össze. Úgyhogy biztos, ami biztos, rögzítjük az eseményeket, hogy aztán mindenki újra átélhesse az élményt.
 
Mi volt az első reakciód, mikor Barbaró Attila előállt a Zorall ötletével? Gondoltátok az első számokat készítve, hogy ilyen sikeres lesz ez a formáció?
Az első reakcióm az volt, hogy: „menj a pi...". Csak ő gondolt arra, hogy Zámbó Jimmyt és Uhrin Benedeket fogok énekelni. Az első feldolgozások közt volt a Meseautó és a Gondolsz-e majd rám. Bíztunk a sikerben.
 
Kikkel zenéltél együtt az elmúlt közel 40 évben?
Játszottam Aradszky Laci bácsival, Balázs Fecóval, Vincze Lillával, Kikivel. Lukács Lacival is jó volt együtt énekelni a '90-es évek elején. Hatalmas élmény volt egy színpadon állni Nagy Feróval. Titkon reménykedem, hogy egyszer még sikerül Kovács Katival összehozni egy közös fellépést. 
 
 Mogyorósi Rita