Új EP-vel jelentkezik a Felleng zenekar!

Új EP-vel jelentkezik a Felleng zenekar!

"A Felleng egy 2020-ban alakult magyarul éneklő, pop-punk/pop-rock formáció. Célunk, hogy ha egy problémát vázolunk fel egy dalban, annak megoldását is meg is keressük, vagy legalább elinduljunk afelé. Zenénk táplálkozik a fentebb említett stílusokból, de bátran nyúlunk az alternatív és egyéb zenei irányzatok felé is." - meséli Kóbori Dávid

A bemutatkozó albumuk 2021 tavaszán jelent meg, ami a "Viszi a szél" címet viseli. Koncerteztek már többek közt a budapesti BelFeszten, illetve az Alvin és a Mókusok előzenekaraként is. Idén pár buli még tervben van, illetve új dalok érkeznek, újabb stúdióba vonulós napok érkeznek.

"A Hajnal EP a bezártságot, annak elfogadását, nehézségeit és elengedését dolgozza fel. Három dal már napvilágot látott az 5-ből, amik leginkább a problémák megoldását keresik, míg a most debütáló két dal, a Láng, illetve a Kapcsold ki már inkább az ezekből való kiszabadulással foglalkozik. Zeneileg kissé más irányúra és kísérletezősebbre sikerült mint első anyagunk, de a témájából adódóan így találtuk a legmegfelelőbbnek, hogy bemutassuk ezeket az érzéseket.

Négy klip készült eddig az EP-hez és egy visualiser érkezik még. A Harmóniával mutatkozott be új gitárosunk, Graczár Dávid, így mindenképpen meg akartuk őt mutatni a világnak egy image klip keretein belül, amit Bikali Sanyi csodás operatőri munkájának, és Mirtse Kori varázslatos vágásának, színkezelésének és effektelésének köszönhetünk.

Az összeköltözés történéseit bemutató Mesével új vizekre eveztünk, hiszen a címe miatt egy igazi mesebeli hangulatot szerettünk volna teremteni, amihez a Mazsó Animation csapatnak nem lehetünk elég hálásak. A tőlünk egyáltalán nem megszokott dalhoz egy nagyon egyedi és látványos videóanyagot sikerült összehozniuk.

A Város ismét Sanyinak, Korinak, illetve a klipben szereplő barátainknak köszönhetően egy nagyon kellemes és abszurd városi kiruccanást örökít meg, Karai Anna főszereplésével.

A most, az EP-vel megjelenő szerelmes Láng szöveges videója pedig a Mazsó Animation csapat által alkotott animációs anyag, ami szintén tökéletesre sikeredett és illeszkedik a dal érzésvilágához."

A felvételek, mixing, producing Horváth Botond Barnabás érdeme, míg a master Stámusz Ferencnek köszönhető.

Legközelebb november 5-én tudjátok a zenekart meghallgatni Tatán, a Peron Music Clubban.