Új lemezével érkezik a gitárlegenda

Új lemezével érkezik a gitárlegenda

Joe Satriani // Május 8 // Barba Negra

Április 10 - én jelenik meg Joe Satriani legújabb , 18. lemeze, ami után pár nappal kezdetét is veszi egy több hónapig tartó lemezbemutató turné.

A Shapeshifting Tour keretében a gitáros május 8 - án érkezik Budapestre, a hol a Barba Negra Track színpadán játszik majd . A G3 gitárosturné alapítójaként és a Chicken foot tagjaként is ismert amerikai zenész, Joe Satriani Kenny Aronoff dobossal (John Fogerty), Bryan Beller basszusgitárossal (The Aristocrats) és Rai Thist lethwayte billentyűssel (Thirsty Merc) turnézik ebben a szezonban, a koncerteken pedig hangsúlyos szerepet kap az áprilisban megjelenő Shapeshifting album.

Természetesen a régi nagy kedvencek sem maradnak ki a programból: biztosan hallhatjuk majd a Cherry Blossoms-t , az Always with Me, Always with You-t, a Flying In A Blue Dream-et és persze a Surfing With The Alien-t is.

Az új albumról eddig egy dalt kaptunk, a Nineteen Eighty címűt, ami egy spirituális utazás a ’80 - as évekbe... abba az időszakba, amikor Satriani még legelső bandájával , a The Squares-el játszott, és nem igazán számított ismertnek.

„Abban az évben, amikor az American Gigolo, a The Shining, a Raging Bull és a Caddyshack kijött, csak zúzni akartam. A Nineteen Eighty az én nagyenergiájú, instrumentális visszautazásom abba az évbe” – magyarázza a gitáros. A dalhoz készült videoklipet maga Joe fia, ZZ Satriani rendezte:

A Shapeshifting album a Sony Music/Legacy Recordings gondozásában jelenik majd meg . Satriani és Jim Scott (Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers, Tom Petty & The Heartbreakers) közösen végezték el a produceri feladatokat, míg a maszterelésért John Cuniberti a felelős. A lemezen több zenész, köztük a legendás dobos, Kenny Aronoff is játszik , aki a turnéra is elkíséri Satrianit, de részt vett a felvételeken Chris Chaney basszusgitáros (Jane’s Addiction) és Eric Caudieux billentyűs is, csak úgy mint Lisa Coleman (The Revolution) és Christopher Guest .

A Shapeshifting turné európai része össze sen 42 állomásból áll, nemsokára pedig bejelentik az amerikai dátumokat is. A budapesti koncert időpontja már fix: Satrianit május 8 - án láthatjuk majd a Barba Negra Track szabadtéri színpadán.