Új melodic metal anyag Debrecenből - Heartkiller: EKMO

Új melodic metal anyag Debrecenből - Heartkiller: EKMO

A Heartkiller zenekar 2011-ben alakult Debrecenben. Kezdetben a pop-rock vonalon tevékenykedtek, majd 2015-ben zenei irányt váltottak. Zenei stílusuk leginkább melodic metalként definiálható, melodic death elemekkel és fülbemászó dallamokkal, majdnem poprefrénekkel ötvözve. Szövegeik magyar nyelven íródnak és olyan témák jelennek meg bennük, mint a küzdés, harc az élettel és önmagukkal, csalódottság, depresszió, elmúlás, szerelem, ember és Isten kapcsolata, valamint a társadalomkritika. 
 
Két évvel, a zenekar legutóbbi "Mélyütés" című lemeze után, a közelmúltban készítettek egy "EKMO" névre keresztelt mini albumot, amelyen 4+1 dal kap majd helyet. A címadó tétel, melyben a magyar metal underground színtér zászlóvivője, a kíméletlen death metal-t játszó Angerseed frontembere, Peter D. Maniak vendégszerepel, már tavasszal napvilágot látott, egy kis ízelítőt adva az új anyagból, ami tervek szerint 2023 tavaszán lesz teljes egészében lérhető.
 
 
Az új dal és a lemez érdekessége, hogy szinte teljes egészében a Heartkiller házi stúdiójában készült, Gulybán Márton vezényletével, aki egyben a zenekar basszusgitárosa/hangmérnöke is. A dob, gitár és énekfelvételek, valamint a keverés is Marci munkája, egyedül a master készült külsős stúdióban. Ezt az USA-ban, Bostonban Tom Waltz végezte. Az új dal zenéjét a zenekar közösen szerezte, közösen rakták össze a témákat, a szöveget pedig mint mindig, az énekes Kenny írta. 
 
 
A Mennyit érek én szövege és hangulata önmagáért beszél. Egy nehéz, megpróbáltatásokkal teli időszak lenyomata, amikor a túlélésért küzdöttem minden szempontból magammal és a körülöttem lévő világgal. Sok ember magára ismerhet vagy visszaemlékezhet az életének egy sötét és kilátástalan időszakára. Ami viszont nagyon fontos, hogy muszáj kibírni, elviselni, túlélni és továbbmenni. A rossz után, jónak kell jönnie. Küzdjetek és tartsatok ki!
 
 
A zenekar családi okok miatt őszi koncertjeit (Budapest, Szeged, Dunaújváros, Székesfehérvár) lemondani kényszerült, de már folynak a tárgyalások, hogy mikor lehetne ezeket jövőre pótolni. Ezen felül a jövő nyári fesztiválok, rendezvények ütemezése, valamint az új dalok írása is folyamatban van. 2023 tavaszán két dal/klip megjelenés várható, valamint még év vége előtt egy kis meglepetéssel készülnek a fiúk, úgyhogy érdemes figyelni a social media platformjaikat.