Új turné, új bakancs, új én! - Halflives

Új turné, új bakancs, új én! - Halflives

Linda Battilani, a nemrégiben szólóprojektté formálódott olasz Halflives énekesnője szinte már hazajár Budapestre. 2018-ban karrierjének legelején még a Robotban koncertezett nálunk, azóta pedig már többször bevette a régi és új Dürer Kert különböző termeit. A korábban csak előzenekarként turnézó alterrock csaj most Inferno című, első headliner turnéjával tért vissza a Dürer Kertbe, ahol mesélt a Rockstarnak arról, hogyan inspirálta Taylor Swift The Eras turnéja, de szót kerítettünk a Halflives univerzum híveire és a sorozatok iránti rajongására is. Érdemes a Rockstar Magazin márciusi számában megjelent másik részével együtt olvasni ezt az interjút! A magazin megtalálható országszerte az újságoknál, valamint az OMV és a SHELL kutakon is.

Érzel bármiféle beteljesedést most, az első headliner turnédon, miután annyi évig előzenekaroskodtál?
Teljesen, hihetetlen, hogy idáig eljutottam. A turné vége felé járunk már, rengeteg szeretetet kaptam, hálás vagyok mindenért.
 
Mi volt a legfontosabb lecke, amit az előzenekaros éveidben tanultál?
A pontosság! Ez a legfontosabb dolog. Mindent a lehető legsimábban kell intézni, mire a fő fellépő a színpadra jut. Ugyanabban a hajóban evezünk, szembenézünk az utazás kihívásaival, az időbeosztással, meg minden mással.
 
Kaptatok bármilyen hasznos tanácsot ezekben az években?
A 2022-es, Against The Current-tel közös turnénk után megkérdeztük a turnémenedzserüket, hogy minden rendben ment-e, és csak annyit mondott, hogy sima volt, konkrétan láthatatlanok voltunk. Sosem szabad a fő banda útjába állni, csak hagyni kell, hogy csinálják a dolgukat, és a saját teendőinkre fókuszálni. Konkrét tanácsot nem kaptunk, lehet, hogy attól úgy is éreztük volna magunkat, mintha mi lennénk a gyerekek a turnén.
 
 
Mi volt a legfurább kérdés, amit egy rajongó tett fel neked?
Egyszer egy olyat kérdeztek, amiért nem vagyok számonkérhető. Miért nem dedikált minden CD-m a webshopomban? Mondtam neki, hogy fogalmam nincs, majd megkérdezem a menedzserem. (nevet) Néha kapok egy doboz CD-t, és alá kell írnom az összeset, de hogy ezeknek mi a sorsa, arról már nem én kezeskedek. 
 
Szóval sosem kérdezték meg például, hogy mi a kedvenc sütid.
Nem, semmi süti, meg semmi kínos dolog hála Istennek, legalábbis eddig!
 
ÍRTA: Erdős Viki
FOTÓ: Erdős Viki