Új videóklippel jelentkezik az IALAZ

Új videóklippel jelentkezik az IALAZ

Megjelent az IALAZ legújabb, Flying in the Sun című számához készült videóklipje. A downtempo, trip-hop stílust képviselő zenekar klipjében először láthatjuk a formációt új, teljes felállásban. A dalt gyors táncolós részek és elszállt pillanatok teszik különlegessé.
 
A zenekar alapítója Zalai Richárd mesélt néhány szóban a dalról és a hozzá tartozó klipről:
“A dal elég hosszú és dinamikus ívet ír le, kezdeti morzsái még Máltán születtek, a Nap felé repülő drón is a kis mediterrán szigetre utal, ott rögzítettem az egyik naplementét. Az volt a cél, hogy az egész új IALAZ hangzást megmutassa 6 percben. Egymást váltják benne a gyors táncolós részek, majd az elszállós nyugodt pillanatok, ami kifut egy hamisíthatatlan Svajcsik gitárszólóban. Koncerten már játszottuk és a közönség visszajelzései is arra motiváltak minket, hogy ehhez a dalhoz készítsünk először klipet. ” Flying in the sun c. számuk azonban csak a kezdet és a tervek szerint még több dallal és videóklippel is készülnek, így hamarosan a zenekar új énekesnőjét Márkus Lizat is megismerheti majd a közönség.
 
A zenekar története 2014-re nyúlik vissza, amikor az IALAZ, azaz Zalai Richárd Balázs a nyugodt atmoszférateremtés specialistája, 2014-ben élete első-Manoyának készített- remixével megnyerte a közönségdíjat, melynek köszönhetően a dal világszerte is megjelenhetett és nemzetközi ismertséget hozott számára. 2017-ben a zenekar meghívást kapott az egyik legnagyobb litván zenei fesztiválra a Galapagai-ra. A nyarat követően 1
 amerikai körutazás következett, ahol a “Speed of Light” c. dalhoz tartozó videóklipjüket is rögzítették. 2019-ig a zenekar játszott Romániában, Szlovákiában, Csehországban, Lettországban, Litvániában és Máltán. Bízva, hogy a jelenlegi helyzet nem húzódik el sokáig 2020-ban várhatóan Szerbiában, Lengyelországban és Észtországban is megismerhetik majd a zenéjüket. 2020-ra sok mindenen ment keresztül az IALAZ formáció és összeállt a teljes és végleges zenekar, azaz Márkus Liza (ének), Svajcsik Kristóf (gitár), Halász Máté (dob), Zdosek Ádám (basszusgitár), Zalai Richárd (billentyűk), a korábbi dalírási metódust pedig felváltotta a közös dalszerzés öröme.