Újjászületés a The Curious Kind zenekarral

Újjászületés a The Curious Kind zenekarral

Itt az új dal a formabontó zenei világú prog-rock zenét játszó The Curious Kind csapattól, akik jövőre a Sziget Fesztiválon is fellépnek majd!
 
A The Curious Kind (TCK) zenekarnak ez az első új dala, amit megmutatnak a közelgő albumukról. A korábbi 4 számos EP-jük (Here In The Deadlights) igazi csemege volt az igényes, atmoszférikus rockzenét kedvelőknek, ezért már nagyon vártuk a folytatást.
 
 
A Born Again című single-el ismét hozták a magas zenei színvonalat és egy jól strukturált, szokványosnak semmiképpen sem mondható, de nagyon is fülbemászó dallal sikerült folytatniuk a korábban már bemutatott szerzeményeik sorát. Nagy Dániel (gitár) így fogalmazott:
"A szám dinamikája, szerkezete és hangszerelése a zene tárgyát képező érzelmi rapszódikusságra épül. A nóta végén kibontott riff pedig keserédes katarzissal zárja le a számot."
Glowacz Dorina (billentyű, elektronika, vokál) hozzátette:
"Talán az eddigi legmodernebb hangzású dalunk, amiben mégis tökjól elférnek a vonósok és a zongora. Ez jó visszaigazolás, hogy a közös, próbatermi dalszerzés remekül működik nálunk és nagyon kell, hogy igazán kiforrhassa magát egy-egy dal."
 
A Born Again single kapott egy eklektikus vizuált, ami szépen tükrözi a sokrétű hangzást és közben nem vonja el a figyelmet a lényegről: a dal a bizalom és árulás tematikáját dolgozza fel.
 
 
Koncertek tekintetében a TCK 2024-ben meg sem áll a SZIGET Fesztiválig, de addig is már január 6-án el lehet csípni őket élőben a Szimpla Kertben, a SzimplaRocks színpadán! Ráadásul ez a buli ingyenes lesz!