Uzipov: A kedvem véget ért - Miniinterjú Yetterman Pistivel az új videóról

Uzipov: A kedvem véget ért - Miniinterjú Yetterman Pistivel az új videóról

"Számomra a hagyományos az kell legyen, hogy az ember hitelesen, önmagát porba alázva, feláldozza magát a színpadon és a lemezeken."

Az új klipetekre mintha tudatalattiból előbuggyanó Stephen King-regény-filmadaptációk hatottak volna.

Yetterman: Az ötlet Hajdu András fotográfus barátunk fejéből pattant ki, aki a klip rendezője,  az inspirációt Eolo Perfido fotóművész bohóc sorozata adta, ez volt a fő vonal. Ezután Bartalos Kriszti drága barátnénk alkotta meg belőlem 5 óra leforgása alatt a végső figurát.


Néhány kulisszatitkot ha elárulnátok a forgatásról…

Y.: Eredetileg csak egy sima slowmo klippet szerettünk volna, a témát András határozta meg, és Jankai Krisztián (www.apillanatnyomaban.hu) jóbarátunk segétkezett a megvalósításban. A helyszínt az A38 adta, a világítást Toto intézte, barátaink pedig - Polgár András és Bruzsa Gábor - segédkeztek a munkában, amiért nagyon hálásak vagyunk nekik a sírig. A klipben látható vízfüggönyt pedig édesapám alkotta meg egy colos lefolyócsőből és a kerti szivattyúból. Igazi team-munka volt, na.  Az idő rövidsége miatt igen feszes volt a tempó, de végül sikerült megcsinálnunk, amit elterveztünk.

Merre lesztek mostanában láthatók élőben, és mire lehet számítani a bulikon?

Y.: Június 19. én Orfűn játszunk, Július 2-án Budapesten a Barba Negra trekket küldjük szét a Headbangs-szel kéz a kézben, az EFOTT on július 15-én toljuk, utána Campus júli 25-én. Mindenkit szeretettel látunk, aki rombolni szeretne!

 
Kik hatnak rátok zeneileg?

Y.: Elég vegyes izlésű a zenekar, egyben viszont megegyezünk, és ez a rokk. Sok zenekart szeretünk, de inkább a magyarok közül emelnék ki párat: például Óriás, Apaye and the Pea (az elírás szándékos, "ez egy tradicionális ügy"), Grand Mexican Warlock, és persze az Ossián van a lista élén, de említhetnénk a Hal zenekart, vagy a Supernemet is.

Mi a véleményed a sztereótípiáról: a vizuális művészek képtelenek hagyományos zenében gondolkodni. (Ami persze nem baj, sőt.)

Y.: Nem tudom, mit értesz hagyományos zene alatt, mi igazából csak toljuk, ami belőlünk fakad. Számomra a hagyományos az kell legyen, hogy az ember hitelesen, önmagát porba alázva, feláldozza magát a színpadon, és a lemezeken. Ennél sosem kellett több.

V.G.