VARÁZSITAL

VARÁZSITAL

Szeptember 9-én a Trackben debütált a Kowalsky meg a Vega és a Tokaj Spirit közös gyermeke, a Varázsital. Wendler Tibort, a Tokaj Spirit marketing managerét kérdeztük minderről.

Mik a fő alkotóelemei a Varázsitalnak? Mi az, ami miatt a Varázsital egyedülálló a piacon?

A Varázsitalt a Kowalsky meg a Vega idén megjelent, Varázsszavak című lemeze ihlette. Az együtteshez már több éves barátság fűz minket és nagy büszkeség számunkra, hogy hivatalos italszponzoruk lehetünk. Már 2015 nyarán összeültünk Kowáékkal ötletelni, hogy az új lemez apropóján mit tudnánk közösen alkotni, nagy öröm volt látni, hogy a fiúk kifejezett kérése volt egy közös ital kreálása. Így jutottunk el a stílusosan Varázsital névre keresztelt likőr tervéhez, mely tulajdonképpen egy gyógynövénylikőr, benne közel harminc különféle herbáriummal, ezek között kiemelt hangsúlyt adva a mentának, mely elképesztően frissítő ízvilágot kölcsönöz az elegynek, amihez hasonlót nemigen találni a hazai italpolcokon. Bízunk benne, hogy ily módon a Varázsital nemcsak a zenekarral való összefonódása miatt, hanem pusztán annak élvezeti értéke miatt is pozitív fogadtatásra számíthat.

Hogy kell elképzelni a Varázsital megszületésének körülményeit? A Tokaj Spirit mindig előállt valamivel, amihez aztán a zenekarnak volt egy-két szava?

Célunk volt, hogy ne csak egy címkére írt reklámszöveg legyen Kowáék részvétele a projekt italfejlesztési részében, hanem valóban tevőlegesen is bevonjuk a fiúkat a receptúra kidolgozásába, és mivel erre abszolút vevők voltak, így nagyon jól működött a dolog. Fél éven át alakítgattuk a főzetben a gyógy- és fűszernövények kombinációját, hol elvettünk egyes hozzávalókat, hol hozzáadtunk továbbiakat, míg végül kialakult a mostani „mágikus” elegy, mely bízunk benne, hogy nemcsak a zenekar rajongói számára lesz kötelező zenekari ereklye, de a minőségi italok szerelmesei is megkóstolják. A Varázsital újdonsága nem abban rejlik, hogy egy zenekarnak van saját itala – hiszen zenekari névvel felcímkézett itallal már korábban is lehetett találkozni – hanem abban, hogy tudomásunk szerint ez az első alkalom, hogy egy zenekar kvázi saját maga „varázsoljon a konyhában” – ráadásul nem is akárhogy.

Hol lehet megvásárolni az italkülönlegességet? Mennyit palackoztak belőle összesen?

A Varázsitalból mindössze pár száz palack készült, és mivel a leghűségesebb rajongók azonnal le is csaptak rá, így aki még szeretne belőle beszerezni, ne várjon sokáig. Az ital kizárólag a Tokaj Spirit hivatalos webshopján, a www.tokajspirit.hu oldalon keresztül rendelhető.

Több infó...

MaryMoss