A hazai zene krémje mellett nemzetközi szupersztárokkal erősít a VéNégy Fesztivál!

A hazai zene krémje mellett nemzetközi szupersztárokkal erősít a VéNégy Fesztivál!

A holland-német származású, ám magyar nevet viselő Kovacs-csal teljesedett ki a 10. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó zenei kínálata. Az Amy Winehouse-inspirálta soul énekesnő olyan nemzetközi előadókhoz csatlakozott, mint a holland Kraak & Smaak, az osztrák Cari Cari, valamint a V4 országaiból érkező Kill the Dandies!, Ina West és a Lash & Grey. A kultúra szerelmeseinek 2023. június 22. és 25. között érdemes lesz Nagymarosra látogatni.
 
     
 
Kovacs neve lehet, hogy magyarosan csenghet, ám a német és holland származású 32 éves énekesnő valójában csak nevelőapja vezetéknevét vette fel egészen kicsi korában. Magyarországon is csak ekkoriban, és Sziget Fesztiválos fellépése során járt korábban, a nyelvet egyáltalán nem beszéli. Zenei műfaját leginkább a soul stílusba szereti sorolni, nem is maga a hangzás miatt, hanem azért, mert minden  dala szívből-és lélekből szólal meg. Legnagyobb inspirációi Etta James, Nina Simone és Amy Winehouse, de David Bowie klasszikusait is szívesen énekli a zuhany alatt. Child of Sin című, legújabb és eddigi legőszintébb albumán nyíltan beszél gyermekéveiről, és arról, hogy miként élte meg azt, hogy vérszerinti édesapját sosem ismerhette.
 
     
 
“Mindig nagyon kellemesen érzem magam Magyarországon, elképszetően kedvesek az emberek. Tudom, hogy a Kovacs nagyon elterjedt vezetéknév, sokszor összenevetek más Kovácsokkal, hogy biztosan távoli rokonok lehetünk.” 
 
Kovacs mellett Hollandiát képviseli Nagymaroson a Glastonbury, vagy a Coachella fesztiválokat is megjárt Kraak & Smaak is, akik a funk, a hiphop, és a soul egyedi ötvözetét hozzák el ismét az egyre növekvő hazai rajongótáboruknak. Különleges zenei utazásra hívja a közönséget az Ausztriából érkező Cari Cari is, akiket a Rolling Stone magazin nemes egyszerűséggel a "The Kills és The XX szerelemgyerekének” nevezett. Műfajilag nehéz őket bekorlátozni, elsősorban indie-rockot játszanak, de szabadon merítenek a különböző zenei stílusok közül, saját érzéseiket, vágyaikat, gondolataikat transzformálják át dallamokká.
 
 
A hazai zene rajongói sem maradnak persze programok nélkül. A Dunakanyart a legnépszerűbb magyar előadók is bezengik majd, köztük az Analog Balaton, a Bagossy Brothers Company, a Belga, Beton.Hofi, a Blahalouisiana, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, Dzsúdló, a Halott Pénz és az Elefánt is. A line-upot színesíti még Bérczesi Robi és Frenk duója, Co Lee, Gyuris és Saya Noé is, továbbá a Hangfoglaló programban résztvevő ifjú tehetségek is helyet kaptak a programban. A naplementét és a csillagos eget a szervezők elektronikus zenével támogatták meg, Nagymarosra érkezik a jordán Badaro is, egy ütős techno party erejéig.
 
 
-----
Írta: Erdős Viki