„Hatalmas rock show lesz!!!”

„Hatalmas rock show lesz!!!”

Tavaly Chad Kroeger hangszálai megálljt parancsoltak a Nickelback turnénak, szeptember 16-án viszont végre Budapestre is eljut a zenekar.

Az énekes testvérét, a basszusgitáros Mike Kroeger-t sikerült elcsípni telefonon. 
 
Nagyon örülünk, hogy végül el tudtok jönni hozzánk! 2013-ban már jártatok itt, az akkori koncerthez képest most mit várhatunk tőletek? 
 
Mi is nagyon izgatottak vagyunk. Idén sokkal többet várhattok tőlünk. Minden területen. Hatalmas rock show lesz!!! Újraterveztük az egész koncertet. A tavalyi európai turnét le kellett mondanunk, de most minden készen áll, hogy még többet nyújthassunk. Új track lista, nagyobb hangerő, nagyobb látvány, talán még a hajunk is más lesz. :) 
 
Nektek milyen emlékeitek vannak 2013-ból? 
 
Az egyik kedvenc sztorim, mikor meghívtak minket egy helyi rádióba, és az egyik srácnak a rádiónál elég menő pólója volt. Meg is mondtam neki, hogy nagyon bírom. Ő erre azonnal levette és odaadta nekem. Úgyhogy ott a helyszínen pólót cseréltünk. A többiek a zenekarban ezen nagyon meglepődtek. Nekem még mindig megvan az a póló. 
 
Nem unjátok még az olyan slágereiteket, mint a Rockstar vagy a How You Remind me? 
 
Ha mindig ugyanabban a helyiségben lennénk, ugyanazokkal az emberekkel, mikor ezeket a dalokat játsszuk, akkor lehetséges, hogy unnánk. De mivel ez mindig változik, még az ország is, ahol játsszunk, ez frissen tartja a dalokat. A szórakozást pont az adja, ahogy a közönséggel együtt lélegzünk, és ez mindig más, soha nem unalmas. Szórakoztatnunk kell. Unatkozni könnyű, de a szórakozásért meg kell dolgozni. A Rockstart-t játszani egy stadionban, talán ez a legnagyobb öröm. A szöveg és a zene pont annyira egyszerű, amilyennek lennie kell. 
 
Mi a helyzet a legutóbbi albumotokkal, a No Fixed Address-szel? Ez sokkal modernebb hangvételű, mint az előzőek, néhányan negatív kritikával is illették. Ráadásul egy szokatlan vendég is szerepel rajta, Flo Rida személyében. 
 
A kritikusoknak az a dolga, hogy kritizáljanak, ezzel nincsen semmi probléma. Flo Rida-n én is meglepődtem. Én otthon voltam, éppen a repülőre tartottam Los Angeles felé, ahol akkoriban a lemezt vettük fel, és felhívott az öcsém. Mondta, hogy lesz egy meglepetése, mire odaérek a stúdióba. Hát nem rá számítottam! Eleinte nem tudtam elképzelni, hogy ez jó ötlet lesz, kicsit szkeptikus voltam. De aztán nyitottabb lettem, meghallgattam a dalt, és hát megtetszett! Az az ember fantasztikus! Nagyon rövid idő alatt megírta azt a szöveget. 
 
Az album egyik meghatározó dala az Edge of a Revolution. Szerinted tényleg valamilyen gyökeres átalakulás szélén áll az emberiség? 
 
Keleten és Észak-Afrikában is felkelések vannak. Változóban a világ. De azt gondolom, hogy mi emberek mindig is az átalakulás szélén álltunk. 
 
És azt gondolod, hogy ebben nektek nagy szerepetek lehet? 
 
Ez sokkal inkább a megfigyelésről szól. Annak, ami történik, mi is a része vagyunk, de nézőként. Ugyanúgy csak utasok vagyunk ezen a járaton, ahogy a többi ember. Az igazi forradalomnak csak az emberek egy kis csoportja a része. 
 
Milyen érzés a testvéreddel megfigyelőként részt venni ebben a dologban? Hiszen mondhatjuk, hogy ez egy családi vállalkozás. 
 
Igen, ez az. Hogy őszinte legyek, csak ebben a formában tudjuk ezt elképzelni. Évekkel ezelőtt voltam zenekarokban olyan emberekkel, akikhez ilyen formán nem kötődtem, de a karrierem nagyobb részét a testvérem mellett töltöttem. Így tudjuk igazán csinálni. 
 
Van valami, amit üzennél a magyar rajongóknak, amíg nem értek ide? 
 
Legyetek készen és hozzátok el a barátaitokat is! Sokszor kérdezik tőlünk, hogy mikor járunk erre vagy arra, aztán mi mondjuk, hogy épp most voltunk ott. Épp ezért remélem, hogy erről most mindenki fog hallani, és el is tud majd jönni. 
 
 
A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.05.03.
 
MaryMoss