Több százezer ember egyszerre mozdul

Több százezer ember egyszerre mozdul

Európai Sporthét, 09. 23–30.

„Töltődj fel sporttal!” – szól az idei Európai Sporthét szlogenje. Az eseménysorozat azért jön létre 2015 óta évről évre, hogy népszerűsítse a sportolást és a testmozgást szerte az Európai Unióban. És ez idén sem lesz másként szeptember 23. és 30. között!

 

 

Az Európai Bizottság programsorozata arra kíván rámutatni, hogy bár az EU tagállamai nagyon különbözőek, számtalan érdek- és véleménykülönbség van köztük, egyvalamiben egyetértenek: a mozgás öröm, az endorfintermelés beindítása mellett ráadásul egészséges is! Éppen ezért a tagországok minden évben egy teljes héten át kampányolnak a sportolás mellett, amiben Magyarország is már a kezdetek óta aktívan részt vesz. Ez azt jelenti, hogy idén is számtalan lehetőség áll majd itthon azok rendelkezésére, akik szeretnének felkelni a kanapéról és mozgásba lendülni.

 

Tájékozódj a programokról!

Szeptember utolsó hete tehát Magyarországon is a sportolásról fog szólni. Székesfehérvártól kezdve Kazincbarcikán, Nyíregyházán és Bükön át Budapest szinte összes kerületéig, az ország bármelyik részén találhatnak Európai Sporthét-eseményeket az érdeklődők. És hogy milyen mozgásformákat lehet majd kipróbálni? Ennek gyakorlatilag csak a képzelet szabhat határt! Extrém sportok, hatha jóga, akrobatika, jazzbalett, görkorcsolya, különböző hosszúságú túrák, sőt, a Magyar Fürdőszövetségnek köszönhetően még vízi edzések is lesznek az ország fürdőben – és itt még csak néhányat említettünk a több száz lehetőség közül!

 

Regisztráld az eseményed! 

Ha nemcsak megmozdulnál, de te magad is buzdítanál másokat ugyanerre, akkor te is regisztrálhatod a saját non-profit sporteseményedet. Legyen szó nagyobb volumenű vagy szűkebb körű rendezvényekről, ha a sportolás van a középpontban, akkor ott a helye az europaisporthet.hu oldalán. Ezen a gyűjtőplatformon található ugyanis az összes részt vevő esemény, így bárki egyszerűen böngészhet, és találhatja meg a számára tökéletes sportrendezvényt. 

 

Aktivizáld magad!

Ugye, megjött a kedved, hogy valami újba kezdj, hogy kipróbáld azt a mozgásformát, amit már évek óta tervezel?! Ha így van, melegítsd be az izmaidat, mert szeptember 23. és 30. között garantáltan megdolgoztatod majd őket!

 

Fotók: Magyar Szabadidősport Szövetség

 

A rendezvény kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt. 

 

(x)

 

EZ A CIKK A BUDAPEST BEAT MAGAZINBAN JELENT MEG. OLVASS MÉG: