20 hazai és 8 külföldi sörfőzdével robban a KRAFT Sörfesztivál a Dürer Kertben

20 hazai és 8 külföldi sörfőzdével robban a KRAFT Sörfesztivál a Dürer Kertben

KRAFT Sörfesztivál, 09.09–12., Dürer Kert

„Utoljára 2018-ban volt KRAFT Sörfesztivál, avagy a kraft sörök rendes évi »seregszemléje«, szóval leporoltuk a nevet és megfuttatjuk az új Dürer Kertben a dolgot, ahogy ígértük – nem a kőbányai Főzdepark a helyszín, és ugye nem is az az Ajtósi Dürer sor” – kezdi Pai, Tibi és Marci, avagy a BPBW 3 arcai. 

 

 

 

A Budapest Beer Week és a Dürer Kert neve a külföldi látogatók számára a nemzetközi sörfesztiválok miatt már összeforrott, most itt az ideje, hogy új szintre emelje a kapcsolatát az egyik legpatinásabb hazai koncerthelyszín, illetve a csapat, akik kis túlzással feltették a nemzetközi sörös térképre Budapestet. 2021 egy új kezdet mindenkinek.

 

„Utoljára 2019-ben tudtuk megszervezni a rendes, nagy nemzetközi fesztiválunkat – nyilván mondanunk sem kell, hogy miért maradt el az összes nemzetközi nagy sörös és zenei fesztivál azóta –, míg a KRAFT mindig is a szívünk csücske volt. Egy olyan külföldi, régiós neveket is felvonultató nagy sörös ünnepély, ami inkább a hazai fogyasztókat célozza meg és ahol inkább a magyar kraft sörfőzdéké a főszerep. Nem korlátlan fogyasztásos, grandiózus fesztivál – talán erről vagyunk inkább ismertek –, hanem egy tokenes, laza hangulatú rendezvény minden igazi, nagy sörös arcnak, meg a kicsiknek is. Persze lazább koncertek lesznek, ugyanígy hívtunk food truckokat is, szelektorokat, de alapvetően egy kedves, emberközeli, biztonságos, de védettségi igazolvány nélkül látogatható fesztivált szerettünk volna a Duna-partra, ahol mindenki megtalálja a számítását, akár az első ipáját készül meginni, akár rutinos kraft arc, a sokezredik sör után.” 

 

A nemzetközi sörfesztiválok semmihez sem fogható, felszabadító hangulatát idézi a Budapest Beer Week csapata ezzel a rendezvénnyel, hiszen a sörfőzők személyesen csapolják majd a söreiket, így bátran lehet akár szakmázni is egy-egy hordóérlelt imperial stout, vagy szétcsavart gyümölcsös berliner weisse között. Persze klasszikusabb lagerek és ale-ek is lesznek a hagyományosabb ízek kedvelőinek, hogy teljes legyen mindenki boldogsága és változatos a sörsora.

 

„A KRAFT nevet 2016-ban kezdtük el használni a sörös színtéren, mára már nagyüzemi szinten is szeretnék kisajátítani, de most ezzel a rendezvénnyel kicsit megpróbáljuk visszavenni azt, ami mindig is a miénk, a kis hazai sörös közegé volt. Persze a KRAFT nem valaki-valakik ellen foglal állást, bár tény, hogy nagyüzemit, vagy kamu kézművest nem igazán hívtunk meg. A KRAFT a minőségi sörfogyasztókért van, a minőségi szórakozásért és persze a felelős fogyasztásért! Ezen a fesztiválon pedig a 20 hazai, a 8 régiós külföldi sörfőzde sörein túl – odafigyeltünk rá, hogy hangsúlyosan a közép-kelet-európai régió jelenlegi és jövőbeni csúcs főzdéi legyenek itt – még számos partnerünk különlegességei is terítéken legyenek. Így legalább 200 sörkülönlegességet lehet egyesével kóstolni szeptember 9. és 12. között a megújult Dürer Kertben.”

 

Sörfesztiválból persze van sok, de a Budapest Beer Week csapata sosem egy végletekig profitorientált üzleti vállalkozásként tekintett a rendezvényeire, hanem mindig egy alulról jövő, egyedi hangulatú, szerethető, ezzel együtt professzionális közeget próbált meg létrehozni, nem kihasználva a sörös szcénát, hanem maga előtt tolva azt. 

 

„Ezt a »sose told fullba a kraftot« dolgot egyszeri kis credónak szántuk, de valahogy rajtunk ragadt… Annyi baj legyen. Gyertek el, és nézzétek meg magatoknak mindezt. Egyből értelmet nyer majd!”– zárják a srácok a beszélgetést

 

A KRAFT Sörfesztivál hazai nevei:

Balkezes, B*Bop Fermentory, Dealbreaker, Fehér Nyúl, First The Craft Beer, Hajnali Sörfőzők, Hara'Punk, Hoptop Brewery, Horizont Brewing, In Vitro, Mad Scientist, Monyo Brewing, Reczer Ser, Reketye, Rothbeer, Szent András Sörfőzde, Ugar Brewing, Uradalmi Sörmanufaktúra, Viharsarok Sörfőzde, Zentus

 

A BPBW külföldi vendégei: 

Beer Bastards (Bulgária), Bereta (Románia), Bevog (Ausztria), Dogma (Szerbia), The Garden Brewery (Horvátország), Kors Brewery (Szerbia), Pelicon (Szlovénia), White Stork (Bulgária)

 

EZ A CIKK A BUDAPEST BEAT MAGAZINBAN JELENT MEG. OLVASS MÉG: