Lírikus, progresszív post-hardcore + pop-punk magyarul: AliT lemezpremier!

Lírikus, progresszív post-hardcore + pop-punk magyarul: AliT lemezpremier!

Megjelent a festett Árnyak

Hogy kik az AliT és miben utaznak?
 
Lírikus, progresszív post-hardcore + pop-punk, magyarul. Baksa Dániel énekel és basszusgitározik, Puskás Ádám és Gergely Patrik gitároznak és vokáloznak, Ádám Donát dobol.
 
Miben különbözik az AliT a többiektől?
 
Lehet, hogy semmiben, de az biztos, hogy ők 4 különböző srác. Eltérő egyéniségek, eltérő zenei ízléssel egy közös cél érdekében, ami az önkifejezés a zenén keresztül.
 
 
Debütáló nagylemezükről így vélekednek:
 
„Az első nagylemezünk, melyet festett Árnyak címre kereszteltünk, április 26-án jelent meg és a gyermekkori traumáinkat próbálja megfelelő útra terelni, de sajnos még a jelenben sem sikerül feltétlenül a jó irányba fordulnunk.
 
10 dalon át próbáljuk Nektek elmondani, hogy mit éreztünk akkor és most.”
 
 
A dalokról, a felvételekről és a vizuális megjelenítésekről a következőket mondták el:
 
„A szövegeket Patrik (gitár) és Dani (ének, basszusgitár) írta. A dalokat általában Ádám (gitár) vagy Dani kezdte el otthon, ami aztán később a próbateremben kapott végleges formát. Minden dalban nagyon sok változást hozott Doni (dobok), amikor kiváltotta a MIDI dobot az egyedi játékával.”
 
 
„A felvételeket – a dobok kivételével – magunk rögzítettük egy balatonkenesei nyaralóban, talán május leghidegebb hetén, illetve a próbateremben a legmelegebb nyári kánikulában. A dobokat a TrashHill Stúdióban, Csobánczi Péter segítségével vettük fel. A sávokat Kiss József (Area 51) keverte, masterelte végleges formájára. Nagyon köszönjük nekik a közreműködést, hiszen Nélkülük nem szólna úgy ez a lemez, ahogy.”
 
„A festett Árnyak borítóját Dani menyasszonya, Társi Renáta készítette, aki a klipekhez is nagyon sok kelléket gyártott, maszkoktól a ruhákon át. Mind-mind zseniális lett, nagyon szépen köszönjük! A klipeket a No Total Films-szel forgattuk, amiért még mindig nagyon hálásak vagyunk. A srácok mindig nagyon beérezték, mire gondolunk és azt tették a vászonra, ami a fejünkben megfogalmazódott.”
 
...és akkor jöjjön a teljes nagylemez, aminek megvásárlásával támogatni is tudod a bandát Bandcamp-oldalukon!
 
 
 
Ismerd meg a dalokat a zenekar saját szavaival!
 
feladtátok
Dani szüleinek megismerkedéséről és elválásáról szól, illetve arról, ahogyan ezt Ő megélte.
 
báb vagy a Kézben
Azt tudnám mondani, hogy aki látta az „Azonosság” című filmet, tudja, miről is szól a dal.
 
holnaptól
Ez a dal Dani betegségéről, az alvási paralízisről szól. Ezekben az álmokban elmondása szerint kifejezetten érdekes dolgokat lát, amit a szöveg is mutat majd. Érdekesség, hogy Táborosi Márk is énekel a dalban.
 
veled a Végén
Ez egy forró latinos szerelmi sztorit mutat be, de persze metálos szférában.
 
képek Rólad
Bár sokan azt hiszik majd, hogy ez egy exről szól, de nem. A család elvesztéséről és arról való megemlékezésről szól.
 
börtön amiről bővebben is meséltek a srácok egy korábbi cikkünkben
Sok ember beleragad az átlagélet sötétszürke semmijébe, és még ha lenne is egy kis fény, mi csak árnyak, percek vagyunk egy rohanó világban.
 
köd takarja az Arcunk
Egy embert mutat be, aki nem tudja, mit kezdjen a kapcsolati helyzetével. A se veled, se nélküled"-életérzés lehetne talán a legegyszerűbb jellemzése a dalnak.
 
feltörekvő Hős
Arról szól, hogy lehetünk bárkik, lehetnek bármilyen szüleink, lehetett bármilyen múltunk, csak rajtunk áll, hogy kik szeretnénk lenni a jelenben; bankrablók vagy feltörekvő Hősök.
 
rég Halott
Arról szól, akit nem szeretnénk a tükörben látni, mégis ott van, azonban számunkra már rég Halott.
 
lepedőTánc
Vajon kinek mi a fontosabb? Egy egyéjszakás kaland vagy egy hosszú kapcsolat? Ezt boncolgatja a dal. Vajon kinek melyik elég?