Védd meg!

Védd meg!

Fedora feat Dj Mango, Busa Pista

„Az alapot Dj Mango szerezte. Mango a kilencvenes évek közepe óta a magyar zene egyik központi figurája; ha csak mondjuk a Gimmeshot bulikat csinálta volna, már azzal bekerül a hazai hiphop történelmébe. A szöveg miatt picit sötét hangulatú zene, hiszen az állatvédelemre, Föld megóvására próbáljuk felhívni a figyelmet, Busa Pistával közösen. Busa Pista, az Irie Maffia, és a Zuboly egyik frontembere, 3 szólólemezzel és számtalan hazai zenekarral együtt dolgozött már. Mindhármunknak nagyon fontos és érzékékeny téma a környezet-és állatvédelem. Szeretnénk felhívni az emberek figyelmét arra, hogy védjék meg a Földet és minden élőlényét.” – mesélte Fedora.
 
 
Fedora a hazai basszus-színtér egyetlen női MC-jeként régóta hallhatjuk az itthoni es a külföldi megmozdulásokon, a közeg valahány meghatározó dj-jével kooperál. Az MC-zésen túl vokalistaként közreműködött például Hippikiller, Pilvaker, Chriss Ronson, Belga, Chris.SU, Mindscape (Eatbrain), Savages y Suefo vagy Cloud 9+ dalokban is.
 
Fedora a ‘Let Go’ EP után elkészítette ‘Moonshine’ c. albumát, amelyen több producerrel is együtt dolgozott, köztük Dj Titusszal (Carbonfools, Belga) és Chris.Su-val is, aki a közös megjelenések mellett először írt önálló dalokat az énekesnő-mc-nek. Fedorát főleg bass music-dob basszus-bulikban láthatjuk, de egy ideje már saját dalokat is játszik live-act-jében.
 
 
Hamarosan megjelennek legújabb dalai, olyan előadókkal, mint Saiid, Busa Pista, Mango, Dj Titusz és Járai Márk.