Hop Soda a MONYO-tól!

Hop Soda a MONYO-tól!

A kőbányai MONYO Brewing sörfőzde a tavalyi évtől már nem csak kisüzemi söröket, hanem kraft üdítőket is gyárt. Májusban két új fejlesztésű termékük is debütál. A napokban írtunk pár gondolatot a MONYO Cascara Cola-ról, amit itt olvashatsz. Az egészséges életmódot követőknek remek alternatívát nyújtó “Hop Soda” van most terítéken a Rockstarnál. 

A Monyo-nál nem újdonság az üdítőbiznisz, már a Monyo Land indulásakor, 2 éve is olyan gyümölcslé kompozíciókkal vártak, hogy a fülünk kettéállt. A Hop Soda viszont hiába alkoholmentes, mégis egészen más téma, mint amit eddig kóstolhattunk. Egy hidegkomlózott szénsavas vízről van szó, egy kis lime-mal. Nem hangzik bonyolultnak, de ízét tekitve egy igen különleges dologgal találkozunk.

A Monyo Brewing mindig igyekszik tartani a lépést a fogyasztói szokásokkal, évről évre új termékekkel bővíti a repertoárját, a 2022-ben elindult kraft üdítő iparban viszont a Hop Soda egy egészen új színfolt lett. Az USA-ban már ismert kategória nem újdonság az európai piacon sem, de eddig még gyerekcipőben járt. A háttérmunkálatok sem egyszerűek: a Hop Soda háta mögött több, mint egy év kutatómunka és fejlesztés van. 

 

A hop sodák egyre növekvő népszerűsége annak tudható be, hogy a Z generáció alkohol- és egyéb étel, ital fogyasztása átalakult, az üdítő illeszkedik az egyre nagyobb teret hódító józan életvitelhez és az egészséges életmódhoz. Ja igen, és a legfontosabb: MINDENMENTES. Ezek a szánsavas komlós vizek nagyban különböznek az alkoholmentes söröktől, hiszen előállításukhoz nem használnak gabonát, ezáltal glutén, szénhidrát-, cukor-, és kalóriamentesek is egyben. 

Nézzük akkor mi is van benne, és van-e benne titok! A MONYO Hop Soda a népszerű Citra és Centennial komlókkal készül, ízében hordozza az IPA-ra jellemző citrusos, trópusi gyümölcsös jegyeket, minimális keserűséggel (itt lábjegyzetben megjegyzem, hogy simán jól megy pizzával, egy kiadós szendviccsel vagy burgerrel kombóban - tapasztalat, szóval próbáljátok ki valamikor a Monyo Taproomban néhány percre a KöKi-től!).


A jelige pedig: Nem kell lemondanod a komlóról akkor sem, ha vezetsz! MONYO Hop Soda
(Szinte látom a reklámot lelki szemeim előtt: vége az első félidőnek, vezet a Fradi, MONYO REKLÁM, felkapom a fejem… komlós, de alkoholmentes, na adjátok csak ide! “ÉS ENNYI!” De vajon kell ennek reklám? Vagy már veszed is a cipőt, hogy menj a boltba Hop Sodáért...?! Na ugye!)