MONYO Cascara Cola, természetes koffeintartalommal!

MONYO Cascara Cola, természetes koffeintartalommal!

A kőbányai MONYO Brewing sörfőzde a tavalyi évtől már nem csak kisüzemi söröket, hanem kraft üdítőket is gyárt. Májusban két új fejlesztésű termékük is debütál. A napokban írtunk a MONYO Hop Sodáról pár gondolatot, amit itt olvashatsz. A kóla piacra pedig egy új innovatív alapanyag, a cascara felhasználásával lépnek be. A kóla, amit az új “superfood”-dal fűszereztek: a “Cascara Cola” van most terítéken a Rockstarnál. 
 
A Cascara Cola egy teljesen új alapanyaggal készült üdítő a hazai piacon, az pedig nem más, mint a cascara, vagyis a szárított kávégyümölcs. Ennek az alapanyagnak az élelmiszeripari felhasználása egészen a tavalyi évig nem volt lehetséges, azonban 2022. februártól a ”novel food” törvény értelmében már engedélyezett a felhasználása.
 
 
A Cascara Cola egy jóval egészségesebb társa a már meglévő ismert kóla termékeknek, hiszen a cascara magas antioxidáns tartalommal bír és koffeinben sem szenved hiányt. 
Annak köszönhetően, hogy ez már természetesen benne van, nem szükséges mindenféle agyonkutatott kémcsövekben nevelkedett dolgot hozzárakni. Hiába keresed, a dobozon sem találsz ismeretlen összetevőt a cascarán kívül (ha pedig ezt is ismered, teljesen nyert ügyed van!). A koffeintartalma nagyjából a duplájára rúg a nagyüzemi kóla termékekéhez képest, így valóban élénkítő, üdítő hatása van.
 
Érdekesség még, hogy a felhasznált kávégyümölcs az ország egyetlen magyar tulajdonú kávéföldjérők érkezik, a Tóth Sándor által fémjelzett costa rica-i Bányai ültetvényről. A fenntartható élelmiszer-alapanyag felhasználásnak ez is egy újabb módja.
 
 
A Cascara Cola ízében egy különleges világot hordoz, benne van a kávé, datolya és füge aszalványainak jegyei és egy csipet fahéj is. A lényegi rész pedig (és amit mindenképp tartsunk szem előtt!), hogy ha elálmosodnánk, de még tart a buli, ne bólogassunk bőszen a felajánlott presszó kávéra vagy az agyoncukrozott, agyonédesítőzött külföldi termékekre.